Στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών έκθεση για τον Πανάγιο Τάφο

Loading...


Διαδραστική ψηφιακή έκθεση για τον «Πανάγιο Τάφο: το Μνημείο και το Έργο», πραγματοποιείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών από τις 21 Μαΐου 2018 έως τις 31 Ιανουαρίου του 2018. Η Έκθεση διοργανώνεται με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ.κ Ιερώνυμου Β΄ και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τρισδιάστατη ψηφιακή έκθεση, η οποία αποτελείται από δυο μέρη.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η ομόλογη έκθεση του National Geographic Society (NG), όπως έχει διατεθεί στο ΕΜΠ από τον επιμελητή της Έκθεσης και Αρχαιολόγο του National Geographic Society κ. Fredrik Hiebert.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται το υλικό που συνέλεξε η Διεπιστημονική Ομάδα του ΕΜΠ κατά τη διάρκεια αναστήλωσης και του ανοίγματος του Πανάγιου Τάφου.

Η διαδραστική αυτή έκθεση χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες και τρισδιάστατα μοντέλα, ώστε να μεταφέρει νοητά το κοινό στα Ιεροσόλυμα, στο Ναό της Αναστάσεως και να «δει από κοντά» το μνημείο και τις εργασίες αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου. Είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο πιο Ιερό μνημείο της Χριστιανοσύνης που κανένας πιστός δεν θα πρέπει να χάσει.

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση Τρίτη με Κυριακή από τις 8:00 μέχρι τις 20:00 και Δευτέρα από τις 12:00 μέχρι τις 20:00. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 5 Ευρώ. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στο www.viva.gr ή τηλεφωνικά στο 11876.

Για ομαδικές κρατήσεις παρακαλώ τηλεφωνήστε στο 213 213 9529.

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη και τον συντονισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ενώ βρίσκεται υπό από την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.tilegrafima.gr