ΣΚΟΤΑΝΗ: Εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείο σε μια λαμπρή εκδήλωση (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΣΤΑ

Με Θρησκευτική λαμπρότητα, παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων και πολλών εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, τελέσθηκε  στην Σκοτάνη Καλαβρύτων, πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου και μνημόσυνο ως ένδειξη ανάμνησης και τιμής στη μνήμη όλων των μακαριστών του χωριού:

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ, ΙΩΑΝΝΗ Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΕΟΦΥΤΟΥ (ΜΟΝΑΧΟΣ), ΧΡΗΣΤΟΥ Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ. ΖΗΚΟΥ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΘ. ΤΣΙΑΚΟΥΛΙΑ που λειτούργησαν από το έτος ιδρύσεως 1828 του Ιερού Ναού του πολιούχου, Αγίου Δημητρίου και με ανάρτηση, όσων υπάρχουν, των πορτραίτων, στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού μας, δηλαδή, των:

ΙΩΑΝΝΗ Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΧΡΗΣΤΟ Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΩΡΓΙΟ Κ. ΖΗΚΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΘ. ΤΣΙΑΚΟΥΛΙΑ
Κατά την Θεία Λειτουργία η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαριάνθη Χρονοπούλου, παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων για την 40η επέτειο της Αρχιεροσύνης του που συμπληρώθηκαν.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο, πραγματοποιήθηκε αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων δήλωσε μετά την εκδήλωση:
«Εγκαινιάσαμε, σήμερα, με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ κ.κ. Αμβρόσιο και με παρόντες πάρα πολλούς Σκοταναίους, έργο και παράδειγμα, του πόσο αποδίδει και τι μπορεί να καταφέρει, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, του Δήμου Καλαβρύτων, του Συλλόγου Σκοταναίων και των πολιτών και κατοίκων της Σκοτάνης. Συγχαρητήρια στην πρόεδρο Μαριάνθη Χρονοπούλου, στον πρόεδρο του χωριού, Πέτρο Ρηγόπουλο, στα μέλη του Δ.Σ. και σε όλους τους Σκοταναίους.»