Παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή «Ανω Θρώσκω» της Νίνας Αλέξη

Loading...


Την Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή «Ανω Θρώσκω» της Νίνας Αλέξη των εκδόσεων Αλεξάνδρεια στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Αλεξάνδρεια επί της οδού Κωλέττη 31.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κωνσταντίνος Μπούρας, λογοτέχνης, θεατρολόγος, κριτικός, ο Αντώνης Σκιαθάς, ποιητής, ανθολόγος, κριτικός λογοτεχνίας, η Σοφία Μπαρδάνη-Σημαντήρη, φιλόλογος, ποιήτρια. δοκιμιογράφος και η Παναγιώτα Χριστοπούλου-Ζαλώνη, ποιήτρια, δοκιμιογράφος, κριτικός. Ποιήματα θα απαγγείλουν οι ηθοποιοί Πένυ Παπουτσή και Τέλης Ζώτος ενώ την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Τάσος Τσουκαλάς.

Η δεύτερη ποιητική συλλογή της Νίνας Αλέξη χαρακτηρίζεται από μεγάλη εκφραστική δυναμη και ευαισθησία. Εμπνέεται από τα κοινωνικά προβλήματα, την ιστορία και γενικά η ποίησή της είναι ανθρωποκεντρική. Όπως άλλωστε η ίδια είχε πει σε συνέν ετευξή της στη Μάρθα Φωτοπούλου, «… ο Ανθρωπος, είτε θετικά, είτε αρνητικά, είναι ο πρωταγωνιστής, είναι ο δημιουργός κι ο καταστροφέας της επίγειας ύπαρξής του».tilegrafima.gr