Παρουσιάστηκε το βιβλίο του αείμνηστου παπά-Γιώργη Κωνσταντινίδη «Αρκάσα, η αγία Λαύρα της Καρπάθου»

Loading...


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αρκάσα, την Τετάρτη 7/8/2013, η παρουσίαση του βιβλίου του αείμνηστου παπά – Γιώργη Ι. Κωνσταντινίδη «Αρκάσα, η Αγία Λαύρα της Καρπάθου. Η αληθινή ιστορία της Καρπαθιακής Επαναστάσεως στην Αρκάσα τον Οκτώβριο του 1944» που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου) και την Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου – Κάσου και κυκλοφόρησε στη Ρόδο το 2012.
Η εκδήλωση, την οργανωτική ευθύνη της οποίας είχε η Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου – Κάσου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου και το Σύλλογο Κυριών & Δεσποινίδων Αρκάσας «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», έλαβε χώρα στο κατάμεστο Εκκλησιαστικό Μέγαρο του Ι. Ν. της Υπαπαντής του Κυρίου που κατακλύστηκε από 300 και πλέον άτομα.

Για το βιβλίο και τη ζωή του συγγραφέα μίλησαν οι:
1. Ηγούμενος της Ι. Σ. & Π. Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Καλλίνικος Μαυρολέων
2. Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γιάννης Νικ. Βασιλαράκης
3. Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Κάσου κ. Μιχάλης Εμμ. Ερωτόκριτος
4. Καθηγητής Ιατρικής κ. Ντίνος Μιχ. Κωνσταντινίδης, ανεψιός του συγγραφέα και
5. η κ. Ευδοκία Πιττά – Χατζηδάκη, εγγονή του παπά – Γιώργη Κωνσταντινίδη.
Ακούστηκαν τραγουδισμένες μαντινάδες που συντάχτηκαν από τον παπά – Γιώργη και περιλαμβάνονται στο παρουσιασθέν βιβλίο του.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος ο οποίος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην βιωτή του αείμνηστου εφημερίου του Ι. Ν. της Υπαπαντής του Κυρίου Αρκάσας.
Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου κ. Γιώργος Νισύριος, ο Πρόεδρος του Κ.Ο.Π.Α.Π. κ. Γιώργος Χατζηκουτσός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καρπάθου κ. Μανώλης Σαΐτης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου Αρκάσας κ. Μηνάς Πατσουράκης και πολλοί Πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών σωματείων και φορέων.
Για τον προσεχή χειμώνα είναι ήδη προγραμματισμένη μια νέα παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα με τη συνεργασία του Συλλόγου των απανταχού Αρκασιωτών Καρπάθου «Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ».

Τα έσοδα από την πώληση των αντιτύπων του έργου θα διατεθούν για τη συντήρηση του Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης Αρκάσας που ο ίδιος ο παπά – Γιώργης ίδρυσε.