Παγκόσμιο Συνεδριο: Θρησκευτική Ελευθερία – Γκρεμίστε τα τείχη

Loading...


Toυ Αρχιμ. Dr. Ιγνάτιου Σταυρόπουλου

Συνεχίζονται με επιτυχία οι εργασίες του διημέρου, Β´ Διεθνούς Συνεδρίου που άρχισε χθες στο Βερολίνο, με τις ευλογιές του Αρχιεπ. Αμερικής κ. Δημητρίου, με θέμα «Θρησκευτική Ελευθερία».
Είναι γεγονός οτι είναι ιδιαίτερης σημασίας η διεθνής προσπάθεια που γίνεται, ώστε να προστατευτούν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Τουρκία, από τους ευεργέτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, «Το Τάγμα των Αρχόντων του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα», των ΗΠΑ, που οργανώνουν φέτος, για δεύτερη χρονιά ένα παρόμοιο συνέδριο, αφιερωμένο στα ευαίσθητα ζητήματα των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ελπίζουμε πράγματι να εισακουστούν όλες οι φωνές των εισηγητών επιστημόνων, και να υπάρξει στην πράξη η ελευθερία της θρησκείας και στην Τουρκία όπως στα σύγχρονα κράτη της Ευρώπης.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε το γεγονός της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, που δυστυχώς παραμένει κλειστή, με κρατική απαγόρευση της επαναλειτουργίας της, η πρόσφατη προσπάθεια που γίνεται από τους Σουνιτικούς μουσουλμανικούς κύκλους στην Κων/πολη για να ξαναλειτουργούν ως τζαμί την Αγία Σοφία, η ελλειψη της νομικής αναγνώρισης και ελευθερίας, των 20 εκατομμυρίων Αλεβιδων μουσουλμάνων της Τουρκίας και κλπ κλπ.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία!

alt
alt
alt