Εκθεση φωτογραφίας για την Κωνσταντινούπολη

Loading...


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου και η , συνδιοργανώνουν με τις ευλογίες της , την , «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ, η Πόλη μέσα από το φωτογραφικό φακό του Αχιλλέως Σαμαντζή και του Ευγενίου Δαλεζίου».

Η έκθεση παρουσιάζει πλευρές της μητρόπολης της Αν. Μεσογείου, της στις αρχές του 20ού αι. Βυζαντινά και Οθωμανικά μνημεία, η καθημερινή ζωή των κατοίκων της, πρόσωπα και όψεις της σύγχρονης πόλης συγκροτούν τη ματιά των φωτογράφων σε μια πόλη, η οποία στις αρχές του 20ού αι., είχε αλλάξει λιγότερο από τα χρόνια των Παλαιολόγων και του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, απ’ ό,τι στις τελευταίες δεκαετίες της φρενήρους αναπτυξιακής παραμόρφωσης της.

Οι προκλήσεις της πρόσφατα εισηγμένης στην περιοχή σύγχρονης τέχνης της φωτογραφίας για την απόδοση μιας αστυγραφίας, πέρα από εθνοτικά / θρησκευτικά όρια είναι μια ακόμη ενδιαφέρουσα πλευρά της έκθεσης. Τον κορμό της έκθεσης θα ενισχύσουν και αντικείμενα από τη συλλογή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσο.

Διαβάστε εδώ:  «Σπουδή στον Άθω»: Ομαδική έκθεση με έργα Αγιορειτών μοναχών και Ρώσων καλλιτεχνών

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Απριλίου 2017. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου.