Εκδήλωση για τον Όσιο Πορφύριο από την Ι.Μ. Παροναξίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ

Την Τρίτη 12-7-2016 το απόγευμα στα πλαίσια των «Νικοδημείων 2016» ο παρέστη σε μουσικοφιλολογική εκδήλωση την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ« στην Θεατρική Αίθουσα του Δήμου Νάξου «Ιάκωβος Καμπανέλλης«.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της και ήταν αφιερωμένη στον σύγχρονο Άγιο της Εκκλησίας μας Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Ιερομόναχο π. Σάββα Αγιορείτη και από την Δρ. Νομικής και ερμηνεύτρια της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής κ. Νεκταρία Καρατζή η οποία υπήρξε και πνευματικό τέκνο του Οσίου Γέροντος. Επίσης συμμετείχε ο Βυζαντινός Χορός Χανίων ο οποίος απέδωσε βυζαντινούς ύμνους υπό την διεύθυνση του Καθηγητού – Πρωτοψάλτου κ. Ιωάννου Καστρινάκη.

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την εκδήλωση απευθύνοντας θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης κ. Γεώργιο Κρασσά για την διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και θερμές ευχαριστίες στους συμμετέχοντες ομιλητές και στον Βυζαντινό χορό στους οποίους προσέφερε και αναμνηστικά δώρα.

IMG_3599.JPG
IMG_3605.JPG
IMG_3607.JPG
IMG_3618.JPG
IMG_3633.JPG
IMG_3642.JPG
IMG_3681.JPG