Εκδήλωση για τον Άγιο Παϊσιο από την Μητρ. Λαρίσης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ιδιαίτερα πετυχημένη, ήταν η με τον Πέτρο Γαϊτάνο, αφιερωμένη στον , που διοργάνωσε η στο κέντρο «Παλλάντιουμ».

Στόχος της μουσικής εκδήλωσης η συγκέντρωση εσόδων για την ενίσχυση της Λογίας Φιλαδελφίας και Αλληλεγγύης της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε αφηγήσεις για τον βίο, τους λόγους και τους ύμνους του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη. Ακολούθησε το μουσικό κομμάτι με τον Πέτρο Γαϊτάνο που στο τέλος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Η μουσική εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Αρχιμανδρίτη, υπεύθυνου της Λογίας Φιλαδελφίας π. Ιγνάτιου Μουρτζανού, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Υποδεχόμαστε σήμερα στον τόπο μας ένα καλλιτέχνη παγκοσμίου φήμης, ένα άνθρωπο που αγαπά την Ελλάδα και την Ορθοδοξία εμπράκτως, που υμνεί την αλήθεια και την ομορφιά με την μελωδική φωνή του, με την έμπνευσή του, με την τόλμη και την αυθεντικότητά του. Καλωσορίζουμε απόψε στην Λάρισά μας, έναν καλλιτέχνη που επειδή αγαπά τον Θεό μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει για όλους εμάς να υπάρχει στη ζωή μας εκείνο το μοναδικό πρόσωπο που συνδέει τον ουρανό με τη γη, αυτός που ακούει τις προσευχές και τις ικεσίες μας και που γίνεται το σύνορο της αγάπης. Αυτής που ο άνθρωπος δείχνει στον Θεό με την πίστη, τη ζωή και τα έργα του κι αυτής που ο Θεός δείχνει στον άνθρωπο με την πατρική στοργή, την πρόνοια, την πραγματοποίηση του φαινομενικά ανέφικτου, του θαύματος. Υποδεχόμαστε απόψε στην Λάρισά μας έναν δημιουργό που ήρθε να αφουγκραστεί και την δική μας ευαισθησία έναντι του κόσμου.

Να μοιραστεί με την μουσική, την αφήγηση και τους ύμνους του την αγωνία του για έναν κόσμο που έχει ανάγκη από στηρίγματα, που την βρίσκει στον Άγιο Παίσιο, αλλά και σε όλους τους Αγίους μας. Έναν κόσμο που δεν θα παραδίδεται στον θάνατο, αλλά θα μπορεί να διασώζει τη στιγμή. Να της δίνει αξία. Να την καθιστά αγάπη. Να την πιάνει και να μην την αφήνει να χαθεί. Κι αυτό γίνεται μέσα από την πρόταξη της καρδιάς. Μέσα απόέναν τρόπο ζωής που έχει φωνή. Έχει ταυτότητα και πρόσωπο. Που ξέρει να κουβαλά στους ώμους τη γη. Που αφήνει ένα «Κύριε ελέησον» να γίνει οδηγός. Γιατί αυτόν τον τρόπο έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει μέσα από την φωνή του Πέτρου Γαιτάνου. Και αυτόν τον κόσμο ξέρουμε ότι θέλει να μοιραστεί μαζί μας!»

Και ο π. Ιγνάτιος κατέληξε: «Αγαπητέ Πέτρο, καλώς ήρθες στην Λάρισα μας! Σ’ ευχαριστούμε από καρδιάς για το ότι είσαι εδώ. Γνωρίζουμε την σεμνότητα και την ασκητικότητά σου. Γνωρίζουμε την βαθιά σου πίστη! Γνωρίζουμε τον αγώνα σου! Μας αναπαύει η φωνή σου! Χαιρόμαστε για το ότι αποδεχθήκατε και εσύ και οι συνεργάτες που σε συνοδεύουν την πρόσκλησή μας και άφησες τον Άγιο Παίσιο να εμπνεύσει την καρδιά σου! Είμεθα βέβαιοι ότι θα μας συναρπάσεις, θα μας κατανύξεις, θα μας κάνεις να δακρύσουμε! Κυρίως όμως θα μας κάνεις να δοξολογήσουμε τον Θεό γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και να συνοδοιπορήσουμε με ένα ταλαντούχο άνθρωπο, που ξέρει να λέει από καρδιάς «Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν»!».

Η εκδήλωση έκλεισε με θερμές ευχαριστίες προς το πρόσωπο του Πέτρου Γαιτάνου και όλων όσων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. Ιγνάτιο, ενώ παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

 

 

 tilegrafima.gr