Διεπιστημονικό Συνέδριο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Loading...


Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεολογία και Κοινωνία» του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει το Διεπιστημονικό Συνέδριο «Θρησκευτικές κοινότητες: Νομοκανονικές προσεγγίσεις ιστορικών και επίκαιρων ζητημάτων».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 στην Αίθουσα του Λόγου στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο στο κέντρο της Αθήνας), ώρα 10:00-17:30.

Οι θρησκευτικές κοινότητες αποτελούν έκφανση του πολιτισμού του ανθρώπου με διαχρονική παρουσία και βαρύτητα. Στόχος του Συνεδρίου είναι να προσεγγίσει διεπιστημονικά την ιστορία, τη σύγχρονη κατάσταση και την πολιτισμική συνάντηση των θρησκευτικών κοινοτήτων στην ελληνική έννομη τάξη, στο μεσογειακό περιβάλλον, καθώς και στο παγκόσμιο σκηνικό της διεθνοποίησης και της εποχής του Διαστήματος. Η προσέγγιση αυτή επιχειρείται με τη συμβολή σημαντικού αριθμού αναγνωρισμένων ειδικών και νέων ερευνητών του Κανονικού, Εκκλησιαστικού και Διεθνούς Δικαίου, των Ιστορικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, καθώς και των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων.

– Είσοδος ελεύθερη, θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Τιμητική Επιτροπή

– Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄
– Γεώργιος Καλαντζής, Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων
– Απόστολος Β. Νικολαΐδης, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
– Σπυρίδων Τρωιάνος, Ομότιμος Καθηγητής και τ. Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
– Κωνσταντίνος Πυλαρινός, Πρόεδρος της Ένωσης τ. Βουλευτών και Ευρωβουλευτών

Διαβάστε εδώ:  Εκδήλωση στον Άγιο Αχίλλιο για τους κρυπτοχριστιανούς (ΦΩΤΟ)

Επιστημονική Επιτροπή

– Σωτήριος Δεσπότης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α.
– Διοτίμα Λιαντίνη, Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεολογία και Κοινωνία» του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α.
– Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος (Κατερέλος), Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α.
– Ειρήνη Χριστινάκη, Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α.
– Ελένη Γιαννακοπούλου, Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α.

Οργανωτική Επιτροπή

– Δημήτριος Αλεξόπουλος, MSc Social Anthropology, London School of Economics and Political Science, Επιστ. Συνεργάτης Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.
– Ελένη Παλιούρα, Π.Μ.Σ. Εκκλησιαστικού Δικαίου Τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ, Μ.Φ. Κατεύθυνσης Κανονικού Δικαίου Π.Μ.Σ. «Θεολογία και Κοινωνία» Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας ΕΚΠΑ
– π. Σπυρίδων Κωνσταντής, Μ.Φ. Κατεύθυνσης Χριστιανικής Λατρείας Π.Μ.Σ. «Θεολογία και Κοινωνία» Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α.tilegrafima.gr