23α ΔΗΜΗΤΡΙΑ στην Χαλκίδα

Loading...


Για εικοστή τρίτη συνεχή χρονιά, πρόκειται να πραγματοποιηθούν, με τη Χάρη του Θεού στην Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, οι εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Προστάτου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ».

Στις Εκδηλώσεις αυτές, έχουμε την ευλογημένη παράδοση να μεταφέρεται, μία από τις ιστορικές και σεβάσμιες Ιερές Εικόνες της Παναγίας μας, για να συνεορτάσει με τον Άγιο Δημήτριο.

Εφέτος -συν Θεώ- η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει την Ιερά και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας, η οποία προέρχεται από τον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού.

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, θα λάβει χώρα την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00 στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.

Παράλληλα, την παραμονή του Αγίου Δημητρίου, Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2015, στις 18.30 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, θα έχει εξαιρετική τιμή και ευλογία να υποδεχθούμε και την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας, προερχομένη από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

Η Ιερά Εικόνα και η Τιμία Ζώνη θα παραμείνουν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου, νωρίς το πρωί.

Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες, Ιερές Παρακλήσεις και Ιερές Αγρυπνίες καθώς και ποικίλες πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.Ετικέτες