Φως, ήχοι, χρώματα στο γκρίζο της εποχής(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με χαρούμενες νότες από τα χάλκινα πνευστά όργανα, σε Χριστουγενιάτικες μελωδίες ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που οργανώθηκε από την ενορίας Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως για την ενίσχυση των δράσεων της Ελληνικής εταιρίας σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου παρουσίασε την εκδήλωση στην οποία παρέστη και ο πρόεδρος του Ενοριακού Φιλόπτωχου ταμείου πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης μετά της εριτίμου συζύγου του πρεσβυτέρας Σωτηρίας.

Οι τρομπέτες με τον Παναγιώτη Μπαλαμό και τον Φάνη Βερνίκο, το κόρνο του Δημήτρη Φρόνιμου, το τρομπόνι του Ευάγγελου Καραμπά και η τούμπα του Γεώργιου Ραράκου έπνευσαν μέσα από το δάσος της λογοτεχνίας σε Χριστουγεννιάτικες αφηγήσεις. Ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μεταξάς με συναρπαστική παραστατικότητα διάβασε το κείμενο «Τα Χριστούγεννα του κυρ Μανώλη, στην Πόλη!», του πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Στρατηγόπουλου, η Παναγιώτα Τσουκαλά μας μετέφερε την Χριστουγεννιάτικη ιστορία της Ελένης Χουκ – Αποστολοπούλου «Δώρο στο Χριστό» και ο Δημήτρης Φρόνιμος «το Βλογημένο Μαντρί» του Φώτη Κόντογλου.

Πριν το τέλος η εκπρόσωπος της εταιρίας για την σκλήρυνσης κατά πλάκας, Τζένη Μακρυκώστα ευαχρίστησε όλους γιά την πρωτοβουλία και την συμμετοχή.

Αμέσως μετά στο προαύλιο, φωταγωγήθηκε με το άστρο από το ύψος του κωδωναστασίου να φωτίζει το σημείο, κάτω από μελωδίες ειρήνης η Φάτνη που κάθε χρόνο όλο και ποιο πειστικά μας μεταφέρει στην Βηθλεέμ.

 

 

 Ετικέτες