Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon

Παρουσίαση του βιβλίου ”Κάθε τέλος μία αρχή” στην Ι.Μ. Κυδωνίας(ΦΩΤΟ)

64
SHARES
237
VIEWS
image_printΕκτύπωση

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό κέντρο της Μητροπόλεως  την Τετάρτη 2 Μαρτίου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του π. Χαραλάμπους Παπαδόπουλου με τίτλο ” κάθε τέλος μία αρχή” την οποία διοργάνωσε η Μητρόπολη Κυδωνίας με το Γραφείο Νεότητος.

ΣχετικάΆρθρα

Το ωραίο και κατάμεστο από μηνύματα βιβλίο παρουσίασε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ότι, η πρόκληση και η πρόσκληση ξεκινάει από το εξώφυλλο του βιβλίου, σαν προειδοποίηση- σαν οδηγία χρήσης: Για να το διαβάσουμε και να το νοιώσουμε πρέπει να γίνουμε παιδιά. Χωρίς προκαταλήψεις, δεσμεύσεις, ανθρώπινες συμβάσεις και εξαρτήσεις… Για να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και να ζήσουμε τη ζωή σε όλη την πληρότητα της χωρίς φόβο και ενοχή. 26 κεφάλαια, 26 σκαλοπάτια για την επιστροφή στο μέλλον μας, 26 οδοδείχτες για την έξοδο από το σπήλαιο της αγνοίας μας, 26 σταθμοί στον δρόμο προς τη θέαση και τη μέθεξη του αγαθού, του τα πάντα πληρούντος Ιησού Χριστού.

…Συνηθίσαμε στη συμβατική κανονικότητα μας. Δεν γίνεται διαφορετικά… Για να τελειώσει κάτι πρέπει να αρχίσει. Και έπειτα το τέλος! Νομοτελειακό, αμείλικτο, αναπόδραστο… Για τον π. Χαράλαμπο όμως, τον π. Λίβυο της καρδιάς μας, δεν είναι έτσι! Δεν πρέπει να είναι έτσι. Γιατί δεν το θέλησε ο Πλάστης να είναι έτσι. Τέλος δεν υπάρχει, μας ψυθιρίζει στης ψυχής μας τα αυτιά απ΄τις θαλασσοφίλητες του Λιβυκού Πελάγους ακτές ο π. Χαράλαμπος. Ο λόγος του αλάτι ηρτυμένος… Αλάτι Αγάπης καρδιακής, απλός και ανεπιτήδευτος…. Χωρίς συμβατικότητες και ωραιοποιήσεις!

Ο π. Χαράλαμπος σπό την αρχή ξεκαθαρίζει ότι η αγιότητα είναι πάνω από όλα αγάπη! Και είναι οδυνηρό το μαρτύριο της αγάπης σε ένα κόσμο διακρίσεων, εγωισμού και ματαιοφροσύνης…

 

Στην συνέχεια αποσπάσματα από το βιβλίο ανέγνωσε η ραδιοφωνική παραγωγός του σταθμού της Μητροπόλεως μας, ”Μαρτυρία”, κ. Ευλαμπία Τζιλιβάκη – Βακάκη.

Κατόπιν ο συγγραφεύς με σύγχρονο πνεύμα ανέλυσε το βασικές έννοιες και νοήματα που πραγματεύεται το νέο βιβλίο του, κερδίζοντας το ακροατήριο, το οποίο με τη σειρά του έθεσε ερωτήματα και προβληματισμούς του προς τον π. Χαράλαμπο.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κυδωνίας, ο οποίος ευχαρίστησε τον π. Χαράλαμπο για την καρποφόρο πνευματική παρουσία του στην Μητρόπολη μας, λέγοντας ότι ο π. Χαράλαμπος είναι από τους πιο σπουδαίους σύγχρονους συγγραφείς της Εκκλησίας μας, διότι όλη την παράδοση της Εκκλησίας μας, την φέρνει με ένα σύγχρονο τρόπο στην ζωή όλων μας, δίνοντας μηνύματα, παραδείγματα και απαντήσεις προς όλους τους ανθρώπους. 

 

 

Παρουσίαση του βιβλίου ''Κάθε τέλος μία αρχή" στην Ι.Μ. Κυδωνίας(ΦΩΤΟ)

 

 

Παρουσίαση του βιβλίου ''Κάθε τέλος μία αρχή" στην Ι.Μ. Κυδωνίας(ΦΩΤΟ)

 

 

Παρουσίαση του βιβλίου ''Κάθε τέλος μία αρχή" στην Ι.Μ. Κυδωνίας(ΦΩΤΟ)

 

 

Παρουσίαση του βιβλίου ''Κάθε τέλος μία αρχή" στην Ι.Μ. Κυδωνίας(ΦΩΤΟ)