Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης ευλόγησε την πίτα των Ρεθεμνιωτών της Αττικής (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η νέα χρονιά κτύπησε δυνατά το κατώφλι του συλλόγου ,με αισιόδοξα μηνύματα, το απόγευμα της Κυριακής 10-01-2016, στην καρδιά της Αθήνας, στην μεγάλη αίθουσα του πολυτελούς ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια, από ένα πλήθος εκλεκτών ΡΕΘΕΜΙΩΤΩΝ. Αυτοί αποτέλεσαν και το φετινό ποδαρικό του συλλόγου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε ατμοσφαιρικά με σβησμένα τα φώτα της μεγάλης αίθουσας υπό το φως των κεριών αλλά και των βεγγαλικών ,με τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από την 45 μελή πολυφωνική χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών harmonia juris.

Τελειώνοντας η χορωδία από την πανδαισία διαφόρων τραγουδιών, ο οικοδεσπότης πρόεδρος απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές προς όλους για καλή και ευλογημένη χρονιά, ενώ κάλεσε τον Σεβ. Μητρ. Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κο Ευγένιο , ο οποίος ήρθε εξαιρετικά από το Ρέθυμνο, καθώς και τον Σεβ. Μητρ. Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό, τον Σεβ. Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο (Πατριαρ. Αλεξανδρείας) ως και τους παρευρισκόμενους Πανος/ους Αρχιμ. π. Κων/νο Χαραλαμπόπουλο Πρωτοσυγκ. της Ι. Μητρ. Κηφισιάς & Αμαρουσίου ως και του π. Διονυσίου Χαμαρακη να ευλογήσουν την πίτα του Αγ. Βασιλείου.

Ο Σεβασμιώτατος Ρεθύμνης κ. Ευγένιος επέδωσε στον πρόεδρο κ. Γ. Βλατάκη το νέο πόνημα της Ι. Μητροπόλεως «ευγνωμοσύνης κανίσκιον» αφιερωμένο στην επίσκεψη του Οικουμ. Πατριάρχου στο Ρέθυμνο το 2012, ημερομηνία σημαντική για το σύλλογο που συμμετείχε επισήμως στις άνω εκδηλώσεις ,αφού αναγόρευσε την ΑΘΠ σε Επίτιμο Πρόεδρο του.

Εν συνεχεία το μέλος του ΔΣ κος Βασίλης Φραγκιαδάκης διάβασε το βιογραφικό του τιμώμενου προσώπου κου Ευάγγελου Αποστολάκη Ναυάρχου που έφτασε στο ύψιστο αξίωμα ενώ ο πρόεδρος τόνισε ότι σήμερα τιμάτε στο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ , και όλη η ναυτοσύνη, λόγω συμπλήρωσης 150 ετών από το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου , αφού το 1866 το πολεμικό ναυτικό ανεφοδίαζε με πολεμοφόδια και πολεμιστές την επανάσταση με τα πλοία Πανελλήνιο , Ύδρα και Αρκάδι (το πλοίο του διαβόλου κατά τους τούρκους)με πλοίαρχους τους Κουρεντή, Αγγελικάρα, Κοτζιά , Σαχτούρη κλπ. σκορπώντας το φόβο στους τούρκους Έτσι το ΔΣ του συλλόγου προέβην στην απόδοση χρυσού μεταλλίου καθώς και επαίνου, ως και του πορσελάνινου πιάτου με τους Αγ. Τέσσερις Νεομαρτυρες. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ,εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε το πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ , εκθείασε το έργο του συλλόγου ενώ δεν έκρυψε την χαρά του για την παρουσία τόσων αγαπητών του συμπατριωτών. Επέδωσε δε ειδική πλακέτα προς τον πρόεδρο με εγχάρακτη την υπογραφή του.

Ο φημισμένος λυράρης κ. Βασίλης Σκουλάς τραγούδησε και έπαιξε λύρα προς τιμή του κου Ευαγγελου Αποστολάκη, απηύθηνε δε θερμές ευχαριστίες προς τον πρόεδρο κ Βλατακη για την τιμητική πρόσκληση. Σείστηκε και βρόντηξε η αίθουσα από την χορευτική ομάδα του Γεωργίου Πετράκη , που έδειξαν τι σημαίνει κρητική χορευτική παράδοση.

Εντυπωσιακή η παρουσίαση της πρωτότυπης έκδοσης του νέου λευκώματος ημερολογίου του 2016 του συλλόγου αφιερωμένο στο ιωβηλαίο των 150 ετών από το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου. Ο κος Βλατακης τόνισε την πρωτοτυπία του λευκώματος που ενώ στο πρώτο μέρος παρουσιάζει ιστορικά στοιχεία της Ι.Μονής με διάφορα σημαντικά κειμήλια της, στο δεύτερο μέρος του εμφανίζονται σε κάθε μήνα Ρεθεμνιώτικες προσωπικότητες (ως Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιώργος Κουμεντάκης, Μαρία Κωνσταντουδάκη, Πέπη Μπιρλιράκη, Θάλεια Δομαζάκη κ.α.)που φωτογραφήθηκαν με κρητικές φορεσιές για να τιμήσουν ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ.

Η βραδιά κύλησε όμορφα με την σπουδαία πολυπληθή (35μελή) μπάντα του πολεμικού ναυτικού υπό την διεύθυνση του εξαίρετου βιρτουόζου μαέστρου κου Γ. Τσιλιμπάρη. Πάνω από δύο ώρες ο κ. Βασίλης Σκουλάς με την μπάντα ξεσήκωσαν θύελλα χειροκροτημάτων. Ήταν ένα μοναδικό θέαμα που καθήλωσε ευχάριστα τους παρευρισκόμενους.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!

1301ret (1).jpg
1301ret (2).jpg
1301ret (3).jpg
1301ret (4).jpg
1301ret (5).jpg
1301ret (6).jpg
1301ret (7).jpg
1301ret (8).jpg
1301ret (9).jpg


Ετικέτες