“Ομιλούν οι πόλεις”:Εκδήλωσις από την ομάδα φοιτητριών & επιστημόνων του Ι.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου-Χρυσοσπηλαιωτίσσης

Loading...


Γράφει η εκπαιδευτικός-συγγραφέας κ.Ευαγγελία Γιαϊτζή-Σπυριδάκη

Την Κυριακή 7-2-2016 παρακολούθησα την εκδήλωση της ομάδος φοιτητριών και επιστημόνων στον Ι.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου –Χρυσοσπηλαιωτίσσης,με θέμα: «Ομιλούν οι πόλεις».

Αναφέρθηκαν στις πόλεις,όπου ήταν η αιτία να δοξασθεί ο Ιησούς και να γίνουν μάρτυρες των θαυμάτων Του!!Πόλεις που τις προσκυνούν άνθρωποι από όλα τα έθνη.

Η εκδήλωση έγινε υπό την εποπτείαν της αξιολόγου Θεολόγου και πρεσβυτέρας κ.Σοφίας Αττάρτ,της οποίας οι προσωπικές αρετές και οι ικανότητες της,η σύνεσις,η μετριοπάθεια,η αγνότητα της ψυχής,η φιλαλληλία,η φιλαδελφία της και η σταθερότητα του χαρακτήρα της εγγυώνται την αίσιαν διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Μεταδίδει στην ομάδα φοιτητριών και επιστημόνων το ζήλο και την ευσέβεια.Είναι γεμάτη χριστιανική ζωή και απλώνει γύρω της την χάρη και την ευλάβεια.
Ο Κύριος είη μετά σου εν πάση τη ζωή σου.

Η εκδήλωση ήταν γεμάτη από ψυχική ανάταση και μυσταγωγία!!Οι φοιτήτριες και οι επιστήμονες αναφέρθηκαν στις ιερές πόλεις.
Στη Βηθλεέμ,στον τόπο που γεννήθηκε κατά θαυμαστόν τρόπο ο Χριστός.
Στη Ναζαρέτ,που παρουσιάστηκε ο άγγελος Κυρίου ,ο Γαβριήλ να αναγγήλει στην Παρθένο το μήνυμα της Γεννήσεως του Χριστού.
Στην Κανά,όπου έγινε το πρώτο θαύμα του Χριστού.
Στη Γεννησαρέτ,όπου ο Κύριος είπε πολλές παραβολές.
Στην Καπερναούμ,η οποία ζωντανεύει το πέρασμα και τη δράση του Ιησού.
Στην Ναΐν,όπου ευσπλαχνήσθει τη χήρα της Ναίν.
Στην Ιεριχώ,το προσκυνηματικό κέντρο του Κυρίου,στην οποία θεράπευσε τον τυφλό.

Στη Βηθανία,όπου ζούσε η ευλογημένη οικογένεια της Μάρθας και της Μαρίας και όπου ο Κύριος έκανε το τελευταίο θαύμα Του,την ανάσταση του Λαζάρου.
Στην Ιερουσαλήμ, που θεωρείται ιερή γιατί την επισκέφθει ο Κύριος δωδεκαετής και εκεί δίδαξε με παραβολές και για πρώτη φορά είπε στους μαθητές Του την Κυριακή προσευχή.Υπήρξε σταθμός για τη ζωή του Χριστού.
Στη Γεσθημανή όπου έχει πολλούς ελαιώνες και προσευχήθηκε ο Κύριος για τελευταία φορά.

Αυτές οι πόλεις ήταν μεστές από γεγονότα της ζωής του Κυρίου και της Παρθένου και μίλησαν στις καρδιές μας.
Επίσης οι φοιτήτριες και επιστήμονες,αναφέρθηκαν στις πόλεις με προβολή βίντεο,απαγγελία ποιημάτων,ιερών ψαλμών και με θεατρική παράσταση.
Θα πρέπει να αναφερθώ στον εφημέριο του «Ι.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου-Χρυσοσπηλαιωτίσσης» τον Αιδεσιμολογιώταν π.Αθανάσιον Αττάρτ,ο οποίος συντελεί εις διαποίμανση λαού με ζώσαν θρησκευτικήν και εθνικήν συνείδηση και με ευλαβείς προς την τελειότητα ανατάσεις.

Διαφυλάττει στενόν και ακμαίον τον δεσμόν της ευλαβείας και της υπακοής αυτού προς την Ορθοδοξία
Κύριος ο Θεός ας φωτίζει και ενισχύει το έργο του, για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και ελπίδες του ποιμνίου του.

Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου π.Δαμασκηνός ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος π.Ιερωνύμου Β΄,ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων κ.Μπρούλιας,ο Συμπαραστάτης του Δημότη του Δήμου Γαλατσίου κ.Άγγελος Βουράκης,ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Αγγειοχειρουργος κ.Σανούδος,Ανιπροσωπεία της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητος «Ο Σωτήρ»,Ραδιοφωνικοί παραγωγοί,Εκδότες εφημερίδων και περιοδικών,δημοσιογράφοι,καθηγητές μέσης εκπαίδευσης,δάσκαλοι,τραπεζικοί,δικηγόροι,μηχανικοί και πλήθος άλλου κόσμου.

Η εκδήλωση έκλεισε με το Απολυτήκιο της Θεοτόκου και την ομιλία του Μητροπολίτου Βελεστίνου,ο οποίος συνεχάρει τις φοιτήτριες και τις επιστήμονες ,για την ωραία αυτή εκδήλωση.Είπε ότι αισθάνθηκε ανείπωτα συναισθήματα και μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος π.Ιερωνύμου Β΄,για πνευματική πρόοδο στη ζωή τους.

Ο «Ι.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου-Χρυσοσπηλαιωτίσσης» ας πλημμυρίζεει τις καρδιές των προσκυνητών της με Θείο Φώς!!!Ετικέτες