Επιτυχής η εκδήλωση του «Εσταυρωμένου» στην Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (24/6) η Αγιορείτικη βραδιά, που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Περιφερειακών Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Σ. Σ. Κ. Βόλου «Ο Εσταυρωμένος».

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης υπήρξε η παρουσίαση του βιβλίου «Φιλοκαλικά Μελετήματα». Μικρά πετράδια από το πέλαγος της αγάπης του Θεού», από τον Πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα, Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και Πρόεδρο του «Ε». Το βιβλίο, που εξεδόθη το 2014 από τον «Εσταυρωμένο», διασώζει μια μεγάλη ομάδα επιστολικών κειμένων του μακαριστού Αγιορείτη μοναχού π. Μαρκέλλου Καρακαλλινού (1939 – 2006).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Άνω Πόλης της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα της γιορτής ήταν πολύ ενδιαφέρον και ικανοποίησε το πολυπληθές ακροατήριο. Ο βυζαντινός χορός «ΗΔΥΜΕΛΟΝ», έψαλλε υπέροχους εκκλησιαστικούς ύμνους και η νεοσύστατη γυναικεία χορωδία Οσίου Δαβίδ τραγούδησε τρία παλαιά χριστιανικά τραγούδια που αγαπούσε ιδιαιτέρως ο γέρων Μάρκελλος και τα δίδασκε στους μαθητές των κατηχητικών σχολείων, όταν διακονούσε στον κόσμο ως κατηχητής.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ομίλησαν: ο Αρχιμ. Γρηγόριος, ως Εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο σεβαστός γέροντας π. Παναγιώτης, Εφημέριος του Ι. Ναού Οσίου Δαβίδ, εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσσαλονίκης, ο κ. Κων/νος Γκάνιας, Επίκουρος Καθηγητής της Βιολογίας στο Α.Π.Θ. και έκλεισε την γιορτή μας ο κ. Δημήτριος Ι. Τσελεγγίδης, Καθηγητής της Δογματικής στο Α.Π.Θ. Την παρουσίαση του προγράμματος, αλλά και την ευθύνη της οργανώσεως, είχε η κ. Μαρία Τσάνη.

est_thes_1.jpg
est_thes_2.jpg
est_thes_3.jpg
est_thes_5.jpg
est_thes_6.jpg


Ετικέτες