Εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου και ώρα 5 το απόγευμα, έγινε μέσα σε ιερή κατάνυξη η υποδοχή των αγίων λειψάνων των Τριών Ιεραρχών στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας. 

Τα άγια λείψανα, που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, μεταφέρθηκαν στο Σχολείο από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη, με τη συνοδεία μοναχών. Σύσσωμο το Σχολείο και μαζί πλήθος κλήρου και λαού ασπάστηκαν με ευλάβεια τα άγια λείψανα και συμμετείχαν στον Πανηγυρικό Εσπερινό προς τιμήν των Τριών Φωστήρων, των οποίων η «παρουσία» φώτισε το γραφικό παρεκκλήσι της Σχολής και ενίσχυσε όλους ηθικά και πνευματικά. Ακολούθησε Αρτοκλασία και, μετά το πέρας του Εσπερινού, Παράκληση, αφού το Σχολείο είχε την ευλογία να «φιλοξενήσει» για δύο ημέρες τους προστάτες Αγίους της Παιδείας και των Γραμμάτων.

 

Η Τρίτη 27 Ιανουαρίου ξημέρωσε υπό τους χαρμόσυνους ήχους της καμπάνας του Αγίου Στυλιανού και τους ύμνους των ιεροψαλτών. Παρουσία του Σεπτού μας Ποιμενάρχου και των κληρικών της Μητροπόλεώς μας τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία έψαλλαν οι φερέλπιδες ιεροσπουδαστές του Σχολείου, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Βυζαντινής Μουσικής κ. Γούση Βασιλικής. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε από το Σεπτό Ποιμενάρχη μας ιερατική σύναξη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου.

Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν και την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου με την κορωνίδα των εκδηλώσεων προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών με τίτλο «Τούς τρεις μεγίστους φωστηρας της Τρισηλίου θεότητος συνελθόντες τιμήσωμεν». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 6.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη και το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας.

Το κατάφωτο αμφιθέατρο αντήχησε από τους ύμνους που έψαλλε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ὁ Μελωδός» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέα Ιωακείμ καθώς και η χορωδία του Εκκλησιαστικού Σχολείου υπό τη διεύθυνση της κ. Γούση Βασιλικής. Την εκδήλωση παρουσίασε η εκπαιδευτικός κ. Κέππα Μαγδαληνή και χαιρέτισε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ζαχαράκης Ιωάννης. Εκτός των ύμνων, οι μαθητές του Σχολείου παρουσίασαν το βίο και το έργο των Τριών Ιεραρχών μέσα από κείμενα και τραγούδια. Ο Σεβασμιώτατος, στην αποφώνησή του εξήρε τη φιλότιμη προσπάθεια εκπαιδευτικών και μαθητών και εν γένει το μακροχρόνιο έργο και την αδιάλειπτη προσφορά της Σχολής στην Εκκλησία και την πατρίδα μας. Ετικέτες