Εκθεση φωτογραφίας στη Γενεύη: «Ενας πολιτισμός που καταστρέφεται» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου πραγματοποίησε στη Γενεύη της Ελβετίας, έκθεση φωτογραφίας κατεχομένων εκκλησιών και μνημείων της μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας – Αμμοχώστου.

Η έκθεση έχει ως τίτλο «Ένας πολιτισμός που καταστρέφεται».

Συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική κοινότητα Γενεύης και την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, με την ευκαιρία της επετείου της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή του 1974.

Για την έκθεση συνεργάστηκαν η Μητρόπολη Ελβετίας, ο Σύλλογος Ελληνίδων Κυριών της Γενεύης και ο ελληνο-ελβετικός σύλλογος «Jean – Gabriel Eynard». Την πρωτοβουλία της έκθεσης είχε η πρώην Επίτιμη Γενική Πρόξενος της Κύπρου στη Γενεύη κα Βεατρίκη Δημητριάδη – Power και η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Γενεύης κα Όλγα Tuscher – Καραγιώργη. Το φωτογραφικό υλικό προετοιμάσθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, ενώ η Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας φιλοξένησε την έκθεση στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 και μίλησαν για το θέμα της έκθεσης οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Ελβετίας κ. Ιερεμίας και ο Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο καθηγητής André Hurst, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γενεύης και ο Πρέσβης της Κύπρου στον ΟΗΕ στη Γενεύη, κ. Ανδρέας Ιγνατίου.

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου του Ορθόδοξου Κέντρου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο όλων των θυμάτων της εισβολής.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

Genevi.jpg
Genevi1.jpg
Genevi2.jpg
Genevi3.jpg
Genevi4.jpg
Genevi5.jpg


Ετικέτες