Εκδήλωση για την ταπείνωση και την απλότητα του Αγίου Νεκταρίου(ΦΩΤΟ)

Loading...


Μια ευχάριστη νότα δροσιάς μέσα στην ζέστη και τα μελτέμια του Αυγούστου φρόντισε να δώσει, για την ενορία της Αμπέλου της Ανατολικής Αιγιαλείας η εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου υπό την ευθύνη του ιερέως πατρός Θεοφάνους Γκοτσόπουλου η οποία και διεξήχθη την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015.

 Εκδήλωση αναφερόμενη στην Ταπείνωση και την Απλότητα του Αγίου Νεκταρίου. Εκδήλωση που προβλημάτισε τόσο τους ενορίτες όσο και του φιλοξενούμενους.
 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου την οποία και τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Πουλής Καθηγούμενος της Παλαιφάτου Ιστορικής Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ακράτας π. Παναγιώτης Δεληγιάννης, η Ιστορικός – Συγγραφέας και Φιλόλογος κα. Εύα Αρβανίτη Μιχαλοπούλου, ο εκπρόσωπος του Δήμου κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος.
Τα παιδιά απέδωσαν θαυμάσια τα δυο θεατρικά κείμενα, και την αφήγηση του βίου του Αγίου η οποία έγινε από την Ειρήνη Ξενάκη μαθήτρια λυκείου.

Το πρώτο θεατρικό ήταν «Ένας σύγχρονος Ἀγιος Ποιμένας και Παιδαγωγός – ο Άγιος Νεκτάριος» το οποίο αναφερόταν σε δυο περιστατικά από την εποχή που ο Άγιος ήταν διευθυντής της Ριζαρείου Σχολής και το δεύτερο ήταν ένα σύντομο μονόπρακτο κωμικό σκέτς «Τα Ξεφτέρια».

Η κα. Ευα Αρβανίτη Μιχαλοπούλου ως κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης τόνισε πολύ εύστοχα το μήνυμα που έδωσαν τα παιδιά με το θεατρικό. Αναφερόμενη στην Αγωγή των παιδιών σύμφωνα με τον Γερόντα Πορφύριο, καθώς και σε διάφορα περιστατικά πάντα με την αγωγή και τη σχέση των παιδιών με τους γονείς, όχι μόνο προβλημάτισε τους παρευρισκόμενους αλλά και συγκίνησε πολλούς οι οποίοι με ενθουσιασμό ασπάστηκαν τα λόγια της.

Στο τέλος ακολούθησε δεξίωση με φαγητό, τραγούδι και χορό δωρεάν για όλους. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα παιδιά προσφέρθηκαν με πολύ κέφι και ζήλο να βοηθήσουν στην εκδήλωση καθώς επίσης και όλες οι κυρίες της ενορίας και οι μητέρες των παιδιών φρόντισαν για την φιλοξενία και την άριστη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Η συνεργασία μεταξύ των παιδιών του κατηχητικού σχολείου με τα παιδιά που παραθερίζουν στην περιοχή για την διεξαγωγή της εκδήλωσης, έμελε να είναι πολύ διδακτική κυρίως για τους μεγάλους. Τα παιδιά δίδαξαν πώς η αγάπη και η καλή πρόθεση μπορεί να δημιουργήσει νέους δεσμούς και φιλίες και έδωσαν ραντεβού με τη δύναμη του Θεού για του χρόνου.

 

 

 

 

 

 Ετικέτες