Εκδήλωση για τα 40 χρόνια αρχιεροσύνης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Loading...


Με μια λιτή μα όμορφη εκδήλωση θα τιμηθούν τα 40 χρόνια αρχιεροσύνης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.Ειρηναίου.

Την προσεχή Δευτέρα θα διοργανώνεται επετειακή εκδήλωση στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται: «Από την Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα ετών αρχιερωσύνης του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. κ. Ειρηναίου, Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης (Φεβρουάριος 1975 – Φεβρουάριος 2015) διοργανώνει επετειακή εκδήλωση την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα Τελετών της Ακαδημίας, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Στην εκδήλωση θα ομιλήσουν ο Πρόεδρος της Πατριαρχικής Ακαδημίας Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μακάριος Γρινιεζάκης, Καθηγητής της Πατριαρχικής Ακαδημίας και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία της Πατριαρχικής Ακαδημίας, η οποία θα αποδώσει εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβ. Πρόεδρος της Πατριαρχικής Ακαδημίας κ. Ανδρέας εξ ονόματος της Διοικούσας Επιτροπής, των Καθηγητών, του Διοικητικού Προσωπικού και των Φοιτητών θα επιδώσει στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο την Επετηρίδα της Πατριαρχικής Ακαδημίας, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στο σεπτό πρόσωπό του σε ένδειξη αγάπης, τιμής και σεβασμού.
Παρακαλούνται όσοι κληρικοί και λαικοί επιθυμούν και μπορούν να μετέχουν στην Εκδήλωση για να τιμήσουν με την παρουσία τους το Σεπτό πρόσωπο του τιμωμένου Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, του και Ποιμενάρχου μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ
ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΥΡΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ
ΕΠΙ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΕΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗΣ

– Ανάγνωση Σεπτού Πατριαρχικού Γράμματος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου, εκ Προσώπου της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίου Κυρίου Βαρθολομαίου Α´.
– Χαιρετισμός εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.
– Χαιρετισμοί Επισήμων.
– Προσλαλιά – Παρουσίαση του Τόμου της Επετηρίδος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Προέδρου της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.
– Ομιλία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού με θέμα: «Οι ποιμαντικές αγωνίες του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου ως Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου (1975-2006)»
– Ομιλία υπό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μακαρίου Γρινιεζάκη με θέμα: «Το τοις έμπροσθεν επεκτείνεσθαι – Η πορεία και το έργο του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου».
– Παρουσίαση εκκλησιαστικών ύμνων και παραδοσιακών τραγουδιών από τη Χορωδία της Πατριαρχικής Ακαδημίας υπό τη διεύθυνση των κ.κ. Ανδρέου Γιακουμάκη και Αντωνίου Πλαίτη.
– Επίδοση του Τόμου της Επετηρίδας στον τιμώμενο Πρωθιεράρχη Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κύριο κύριο Ειρηναίο από τον Πρόεδρο της Πατριαρχικής Ακαδημίας Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
– Καταληκτήρια προσλαλιά του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρίου κυρίου Ειρηναίου.
– Λήξη Τελετής – Μικρή Δεξίωση».Ετικέτες