Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Άγιον Όρος. Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, φίλων και συνεργατών της Αγιορειτικής Εστίας τελέστηκαν χθες στην αυλή του κτιρίου Νεδέλκου τα εγκαίνια της Έκθεσης «Άγιον Όρος. Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος» στην οποία ως γνωστόν μετέχουν ο Ρώσος Valery Bliznyuk, ο Τούρκος Ali Borovali, ο Πολωνός Zbigniew Kosc και ο Σέρβος Zoran Purger, με έργα τους που αρχίζουν από την δεκαετία του 1970.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο Πρόξενος της Κύπρου κ. Αντώνης Μανδρίτης, η εκπρόσωπος του Ρώσου Προξένου κα., Γιουλιάνα Γκαϊφοντίνοβα, η κα. Ελένη Φύκα Περιφερειακή Σύμβουλος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Εντεταλμένη για θέματα Πολιτισμού, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χάρης Αηδονόπουλος, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος των Καρυών κ. Ιωσήφ Ιωσηφίδης, και άλλοι.

 

Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγιορειτικής Εστίας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγιορειτικής Εστίας κ. Θωμάς Ψαρράς, ο οποίος και διάβασε τον χαιρετισμό του κ. Δημάρχου.

 

 

Αναγνώστηκε επίσης ο χαιρετισμός της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.

 

 

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο κ. Βαγγέλης Ιωακειμίδης, Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας και Επιμελητής της Έκθεσης, ο οποίος παρουσίασε στο κοινό τους φωτογράφους και ξενάγησε τον κόσμο στην Έκθεση.

 

 

Είχε προηγηθεί την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Λέξεις και Εικόνες», παρουσία του Επιμελητή της Έκθεσης, όπου πήραν μέρος οι φωτογράφοι της Έκθεσης Borovali, Kosc και Purger, με την συμμετοχή της Αλεξάνδρας Αθανασιάδου, υπεύθυνης καλλιτεχνικού σχεδιασμού και Διεθνών Σχέσεων του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και ο Νεκτάριος Αντωνίου, ιστορικός τέχνης και επιστημονικός συνεργάτης της Αγιορειτικής Εστίας, που συντόνιζαν την εξέλιξη της συζήτησης.

Μετά τα εγκαίνια το κοινό παρακολούθησε στην αυλή μουσική εκδήλωση με το μουσικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Παραδοσιακή κομπανία» με τους μουσικούς Νεκτάριο Αντωνίου τραγούδι, Χάρη Πορφυρίδη λαούτο-φωνή, Αναστασία Ζαχαριάδου κανονάκι-φωνή και Γιάννη Κουσοφάκη βιολί.

 

Διάρκεια Έκθεσης:
από 15 Σεπτεμβρίου 2015 έως 29 Ιανουαρίου 2016

 

Ωρες λειτουργίας:
Δευτέρα – Τετάρτη: 09:00 – 16:00
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 09:00 – 20:00
Σάββατο: 09:00 – 14:00

1609agestia.jpg
1609agestia1.jpg
1609agestia2.jpg
1609agestia3.jpg
1609agestia4.jpg
1609agestia5.jpg
1609agestia6.jpg
1609agestia7.jpg


Ετικέτες