Μνήμη του Προφήτου Δανιήλ και των Τριών Παίδων- 17 Δεκεμβρίου

Loading...


Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου
Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά τη μνήμη του προφήτη Δανιήλ και των Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ, που είναι γνωστοί ως οι Τρεις Παίδες που μαρτύρησαν εν τη καμίνω του πυρός.

Τα ιερά αυτά πρόσωπα της Παλαιάς Διαθήκης, αν και ήσαν νεαρά στην ηλικία και έζησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες κατά την περίοδο της βαβυλώνειας αιχμαλωσίας, επέδειξαν ακλόνητη πίστη στο Θεό, αφοσίωση στις εντολές του και ηρωικό φρόνημα απέναντι στα διάφορα διλήμματα. Με την αντρειοσύνη τους καταξιώθηκαν από το Θεό να λάβουν εξαιρετικές πνευματικές ευεργεσίες και χαρίσματα θεραπείας των ανθρώπων.

Ο Δανιήλ βγήκε αβλαβής από το λάκκο των λεόντων, όπου είχε ριχθεί με εντολή του ειδωλολάτρη βασιλιά, οι δε τρεις Παίδες παρέμειναν ανέπαφοι μέσα στο πυρακτωμένο καμίνι, όπου τους είχαν ρίξει, γιατί αρνήθηκαν να προσκυνήσουν την χρυσή εικόνα του βασιλιά.

Διαβάστε εδώ:  Άγιοι και ασθένειες

Τόσο ο Δανιήλ όσο και οι Τρεις Παίδες κατέχουν εξέχουσα θέση στην υμνολογία της Εκκλησίας μας και προβάλλονται ως τύποι της Αναστάσεως του Χριστού, από την άποψη της θαυματουργικής διάσωσής τους από βέβαιο θάνατο.

Αποτελούν όμως και υποδείγματα ήθους και αρετής και παραδείγματα ανθρώπων που είχαν τη θέληση και την ικανότητα να επιλέγουν το αληθινό και αιώνιο, περιφρονώντας απειλές, διώξεις και μαρτύρια.

 

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr