6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ!!! Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ- ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΓΟΥΝΕ!! ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ

232
SHARES
861
VIEWS

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ!!! Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ (espa.gr)- ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΓΟΥΝΕ!! ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) Α21, ΚΕΑ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Παράταση στην αγωνία!

ΣχετικάΆρθρα

Παράταση πήρε η ημερομηνία ανακοίνωσης για τα προσωρινά αποτελέσματα στους  (espa.gr) της ΕΕΤΑΑ (eetaa.gr), και φυσικά πιο «πίσω» πάνε και οι ενστάσεις, αναλυτικά οι νέες ημερομηνίες.

Αναλυτικότερα, σημειώνει το dikaiologitika.gr, αποφασίστηκε παράταση στην ημερομηνία ανακοίνωσης των Προσωρινών Αποτελεσμάτων καθώς και στις ημερομηνίες υποβολής ενστάσεων για το Πρόγραμμα της ∆ράσης: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2023–2024.

Ανακοίνωση Προσωρινών Αποτελεσμάτων 24/7/2023

Ηλεκτρονική Υποβολή Ενστάσεων 25 – 27/7/2023

Η ημερομηνία ανακοίνωσης των Οριστικών Αποτελεσμάτων θα δημοσιοποιηθεί κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤΑΑ.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ONLINE!!! ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ έως 14/7/2023! ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ στην τσέπη !! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΑΜΕΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ!!!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ!!! Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ- ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΓΟΥΝΕ!! ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Αλλάζουν όλα!

Δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι επιδομάτων από τον (opeka.gr) και τη ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), θα πρέπει σύντομα να συνηθίσουν την χρήση προπληρωμένης κάρτας για να λάβουν τα ποσά που τους αναλογούν.

Η διαδικασία πληρωμής θα υποστεί σημαντικές αλλαγές, καθώς θα υπάρξει μέχρι και όριο στα μετρητά που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι δικαιούχοι. Αυτό σημαίνει ότι οι πιο πολλές συναλλαγές θα πραγματοποιούνται μέσω  POS ή  άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής. Στόχος είναι να υπάρξει διαφάνεια στον τρόπο χρήσης των επιδομάτων και αυτά να καταλήγουν σε όσους πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

Ο αρχικός σχεδιασμός θέλει σε αυτή την προπληρωμένη κάρτα να εντάσσονται όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ εκτός των αναπηρικών καθώς και όλα τα επιδόματα της ΔΥΠΑ (dypa.gr), σημειώνει το ednisy.gr.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί προαπαιτούμενο για την αποδέσμευση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Άλλωστε η Κυβέρνηση, υπό την προηγούμενη σύνθεσή της, είχε δεσμευθεί ότι θα επιτύχει με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερη διαφάνεια στις συναλλαγές των δικαιούχων επιδομάτων παράλληλα βέβαια με τον κεντρικό στόχο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Σε κάθε περίπτωση, για να «τρέξει» η διαδικασία πρέπει οι τράπεζες να προχωρήσουν στην προκήρυξη διαγωνισμού, προκειμένου να αναλάβουν τις προδιαγραφές των νέων καρτών, την έκδοση αλλά και την διανομή τους.

Σήμερα, μόνο το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα καταβάλλεται μέσω κάρτας και ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ μόνο για το μισό ποσό. Όλα τα υπόλοιπα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και τα επιδόματα ανεργίας της ΔΥΠΑ, που αντιστοιχούν περίπου στο 3% του ΑΕΠ μαζί με το Εγγυημένο Εισόδημα, πληρώνονται μέσω κατάθεσης στο λογαριασμό του δικαιούχου. Μεταξύ των παροχών που θα ενταχθούν στο νέο σύστημα πληρωμών θα είναι και το επίδομα γέννησης ύψους  2.000 ευρώ, το επίδομα παιδιού (Α21) που χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων που χορηγείται σε όσους δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο, τα χρηματικά βοηθήματα που δίνονται σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), το επίδομα αναδοχής, η εισοδηματική ενίσχυση σε Οικογένειες Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών, το επίδομα Στέγασης καθώς και αυτό Στεγαστικής Συνδρομής για τους ανασφάλιστους υπερήλικες. Από την διαδικασία εξαιρούνται τα αναπηρικά επιδόματα.

Επίσης, θα ενταχθούν τα επιδόματα που καταβάλλονται από την ΔΥΠΑ, δηλαδή το επίδομα ανεργίας, το ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής ανεργίας καθώς και αυτό που καταβάλλεται μετά από τρίμηνη παραμονή στο μητρώο ανέργων, το επίδομα επίσχεσης εργασίας, το ειδικό βοήθημα σε αποφυλακισθέντες, το ειδικό εποχικό βοήθημα,  το βοήθημα μακροχρονίως ανέργων ύψους 200 ευρώ για έως 12 μήνες, το επίδομα αφερεγγυότητας εργοδότη καθώς και το επίδομα διαθεσιμότητας.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Translate »