• Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα
TV
Radio
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2026
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon
Βήμα Ορθοδοξίας
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
Βήμα Ορθοδοξίας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!! ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΩΡΗ . ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!! ΟΠΕΚΕΠΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ !!!!

Γιώργος Θεοχάρης από Γιώργος Θεοχάρης
02/10/2023 | 12:37
Ενημερώθηκε: 02/10/2023 14:58:49
σε ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS, ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
330
SHARES
1.2k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το vimaorthodoxias.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (efka.gov.gr) ΔΗΜΟΣΙΟΥ !! ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΩΡΗ …. ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!! ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ !!! – Τι αποφάσεις πάρθηκαν!


NEWS: Αύξηση του ορίου ηλικίας για μειωμένη σύνταξη στο 62ο έτος θα έχουν από 1ης/1/2023 οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν θα θεμελιώσουν δικαίωμα για άμεση καταβολή της μειωμένης σύνταξης ως τις 31/12/2022, δηλαδή δεν θα έχουν συμπληρώσει ως το τέλος του έτους τις ηλικίες των 55 ως 60 ετών με 25ετία ως το 2012, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Αυτό προβλέπει η νομοθετική διάταξη του υπουργείου Εργασίας για τις «ηλικιακές προϋποθέσεις για χορήγηση μειωμένης σύνταξης σε ασφαλισμένους του πρώην Δημοσίου που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι και τις 31.12.2012».

Το πλήρες κείμενο της διάταξης αναφέρει τα εξής:

  1. Από την έναρξη ισχύος του Ν. 4336/2015 (Α΄ 94) μέχρι και τις 31.12.2022, οι ασφαλισμένοι του πρώην Δημοσίου που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι και τις 31.12.2012 θεμελιώνουν δικαίωμα για άμεση καταβολή μειωμένης σύνταξης της περ. β΄ της παρ. 2 του άρθρου 56 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (Π.Δ. 169/2007 – Α΄ 210), με βάση τα όρια ηλικίας που προβλέπονταν μέχρι και τις 18.8.2015 και μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους οποτεδήποτε.
  1. Από 1ης.1.2023 το όριο ηλικίας της περ. β΄ της παρ. 2 του παρ. 2 του άρθρου 56 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (Π.Δ. 169/2007 – Α΄ 210) για τους ασφαλισμένους του πρώην Δημοσίου που α) έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι και τις 31.12.2012 και β) δεν έχουν θεμελιώσει μέχρι και τις 31.12.2022 δικαίωμα για άμεση καταβολή μειωμένης σύνταξης της περ. β΄ της παρ. 2 του άρθρου 56 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, με βάση τα όρια ηλικίας που προβλέπονταν μέχρι και τις 18.8.2015, αυξάνεται στο 62ο έτος.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !! ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΩΡΗ . ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!! ΟΠΕΚΕΠΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ !!!-Τι αλλάζει

Η προωθούμενη ρύθμιση έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως το ρεπορτάζ του «Ε.Τ.» στις 19 Σεπτεμβρίου (σ.σ.: ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις), σύμφωνα με το οποίο από 1ης/1/2023 το όριο ηλικίας για μειωμένη θα ήταν το 62ο έτος, ενώ το μεταβατικό διάστημα των παλιών ηλικιακών ορίων θα έμενε ως το τέλος του 2022.

Το ζήτημα των ορίων ηλικίας για μειωμένη σύνταξη στο Δημόσιο ανέκυψε μετά τη γνωμοδότηση-βόμβα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία τα όρια των 55 ως 60 ετών θα έπρεπε να είχαν αρχίσει να αυξάνονται από τις 19/8/2015 και μετά με βάση το Νόμο 4336/2015, όπως έγινε με τα υπόλοιπα Ταμεία μισθωτών.

Το ΝΣΚ έθεσε ουσιαστικά εκτός νόμιμων προϋποθέσεων όλες τις συνταξιοδοτήσεις που μεσολάβησαν από 19/8/2015 ως και σήμερα με τις ηλικίες των 55 ως 60 ετών.

Προκειμένου να μην υπάρξει αιφνιδιασμός και χωρίς φυσικά να τίθεται θέμα ακύρωσης συνταξιοδοτήσεων, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποφάσισε να εφαρμόσει τις αλλαγές από το 2023 και να δώσει μεταβατικό διάστημα τριών μηνών, ως το τέλος του 2022, στα παλιά όρια ηλικίας για μειωμένη σύνταξη από το Δημόσιο.

Ποιους αφορά

Η αύξηση του ορίου ηλικίας -σύμφωνα με τη διάταξη που έχει στα χέρια του ο «Ε.Τ.»- επηρεάζει όσους θα συμπληρώσουν τις ηλικίες των 55 ως 60 ετών από 1ης/1/2023, οι οποίοι και θα επιβαρυνθούν άμεσα κατά 2 ως και 7 χρόνια επάνω στο ηλικιακό όριο για τη μειωμένη σύνταξη.

Οι αλλαγές στις ηλικιακές προϋποθέσεις για τη μειωμένη σύνταξη δεν θα ισχύσουν για δύο κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων:

  • * Για όσους υπέβαλαν ή θα υποβάλουν αίτηση για μειωμένη σύνταξη ως τις 31/12/2023 έχοντας συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για άμεση καταβολή σύνταξης, δηλαδή έχουν πιάσει τα παλιά ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης των 55 ως 60 ετών και συμπλήρωσαν 25ετία το 2011 και το 2012.
  • * Για όσους θα υποβάλουν αίτηση για μειωμένη σύνταξη οποτεδήποτε μετά την 1η/1/2023, εφόσον έχουν συμπληρώσει ως τις 31/12/2022 τα παλιά όρια ηλικίας με 25ετία ως το 2012.
Η νέα ρύθμιση ουσιαστικά τερματίζει τις πρόωρες συντάξεις κάτω από τα 62 έτη για το Δημόσιο από το 2023 και μετά, πλην όσων έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα ως το τέλος του 2022.

Η διάταξη θα περιληφθεί στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο θα βγει στη δημόσια διαβούλευση (www.opengov.gr) την επόμενη εβδομάδα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !! ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΩΡΗ . ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!! ΟΠΕΚΕΠΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ !!!-Οι εξαιρέσεις

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που συμπληρώνουν τα 25 έτη υπηρεσίας ως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 και ως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 έχουν συμπληρώσει και το αντίστοιχο της 25ετίας όριο ηλικίας για την άμεση καταβολή μειωμένης σύνταξης θα συνεχίσουν να έχουν και μετά το 2023 το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν για μειωμένη σύνταξη με τα ίδια όρια ηλικίας. Για παράδειγμα:

  • * Ανδρας υπάλληλος με 25ετία ως το 2010 δικαιούται μειωμένη σύνταξη στο 60ό έτος και πλήρη στο 67ο έτος. Αν το 60ό έτος είναι συμπληρωμένο ως τις 31/12/2022 μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με μειωμένη σύνταξη οποτεδήποτε, ακόμη και μετά το 2023 που το όριο ανεβαίνει στα 62. Αν κλείνει τα 60 μετά το 2023, θα περιμένει για μειωμένη σύνταξη στα 62 (αύξηση ορίου ηλικίας κατά 2 χρόνια).
  • * Γυναίκα υπάλληλος με 25ετία ως το 2010 δικαιούται μειωμένη σύνταξη στο 55ο έτος και πλήρη στα 67. Αν το 55ο έτος είναι συμπληρωμένο ως τις 31/12/2022 μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με μειωμένη σύνταξη οποτεδήποτε. Αν συμπληρώνει τα 55 μετά το 2023, θα πάρει μειωμένη στα 62 (αύξηση ορίου ηλικίας κατά 7 χρόνια)
  • * Ανδρες και γυναίκες υπάλληλοι που συμπλήρωσαν 25ετία το 2011 έχουν ενιαία όρια ηλικίας και δικαιούνται μειωμένη σύνταξη στο 56ο έτος και πλήρη στα 67. Οσοι και όσες έχουν συμπληρωμένο το 56ο έτος ως τις 31/12/2022 μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με μειωμένη σύνταξη οποτεδήποτε (και μετά το 2023). Οσοι και όσες όμως έχουν την 25ετία το 2011 αλλά συμπληρώνουν την ηλικία των 56 ετών μετά το 2023 θα πάρουν μειωμένη στο 62ο έτος (αύξηση ορίου ηλικίας κατά 6 χρόνια).
  • * Ανδρες και γυναίκες υπάλληλοι που συμπλήρωσαν 25ετία το 2012 δικαιούνται μειωμένη σύνταξη στο 58ο έτος και πλήρη στα 67. Οσοι και όσες έχουν συμπληρωμένο το 58ο έτος ως τις 31/12/2022 γλιτώνουν την αύξηση στα 62 και μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με μειωμένη οποτεδήποτε. Αν όμως το 58ο έτος συμπληρωθεί μετά το 2023, θα πάρουν μειωμένη στο 62ο έτος (αύξηση ορίου ηλικίας κατά 4 χρόνια).

Τι ισχύει για γονείς με ανήλικα

Δεν αλλάζουν οι προϋποθέσεις και τα όρια ηλικίας για τη σύνταξη των δημοσίων υπαλλήλων με διατάξεις γονέων με ανήλικο, και 25ετία ως το 2012, και των τριτέκνων με 21-23 έτη ως το 2012.

Για αυτές τις κατηγορίες προβλέπεται πλήρης σύνταξη με ευνοϊκά όρια ηλικίας που άρχισαν όμως να αυξάνονται σταδιακά από 19/8/2015 και μετά. Επειδή η αύξηση έγινε σταδιακά, πολλοί ασφαλισμένοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα να πάρουν πλήρη σύνταξη πριν τα 62.

Οι περισσότεροι όμως έχουν και την επιλογή να συνταξιοδοτηθούν κάνοντας χρήση των διατάξεων της 35ετίας, 36ετίας, και 37ετίας με όρια ηλικίας από 58,6 ετών ως 61,6 ετών, εφόσον συμπληρώνουν την ηλικία των 58 και 59 ετών ως το 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 57 ΓΙΑ ΜΗΤΕΡΕΣ!! ΔΗΜΟΣΙΟ, EFKA, OGA!!! ΟΠΕΚΕΠΕ :ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ!!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !! ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΩΡΗ… ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!! ΟΠΕΚΕΠΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ !!! – Δελτίο αγροτών!

Αποδιοργάνωση, αµηχανία και πρωτοφανείς ερασιτεχνισµοί στη διαχείριση των κοινοτικών πληρωµών, θέτουν πλέον σε κίνδυνο την πληρωµή των eco-schemes εντός του ∆εκεµβρίου, µε τις πιθανότητες να δουν έστω και 1 ευρώ από αυτό το νέο καθεστώς οι αγρότες εντός του έτους να µειώνονται όλο και περισσότερο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όσα έχουν δηλώσει οι αγρότες στις αιτήσεις ΟΣ∆Ε αναφορικά µε τα eco-schemes είναι σαν να είναι γραµµένα σε… χαρτοπετσέτα, καθώς αναµένονται περαιτέρω διευκρινίσεις από τον Οργανισµό Πληρωµών για ορισµένες κρίσιµες δράσεις, οι οποίες θα γίνουν διαθέσιµες το νωρίτερο εντός Νοεµβρίου. Χαρακτηριστικό παράδειγµα η ∆ράση 6 (βλ. Φάκελο σελ. 27-30), στην οποία βασίστηκαν κυρίως οι δενδροκαλλιεργητές για να λάβουν το φετινό πριµ.

Πρώτον, γι’ αυτή τη δράση ζητάει ο ΟΠΕΚΕΠΕ Σχέδιο Περιβαλλοντικής ∆ιαχείρισης, το οποίο ωστόσο προς το παρόν δεν γνωρίζει κανείς, ούτε καν οι σύµβουλοι που πρέπει να το υλοποιήσουν σε συνεργασία µε τους αγρότες, πώς πρέπει να είναι, τι πρέπει να περιλαµβάνει κ.ο.κ. ∆εύτερον, το θέµα της ηλεκτρονικής εφαρµογής, µε την έκδοση του FAST από τον ΟΠΕΚΕΠΕ µόνο λυµένο δεν είναι, καθώς η εφαρµογή αυτή δεν µπορεί να διαχειριστεί κάτι περαιτέρω από σχέδια λίπανσης. Για τη φυτοπροστασία, την οποία αφορά η πλειοψηφία των δράσεων, δεν έχουν πιστοποιηθεί ακόµη ηλεκτρονικές εφαρµογές.

Αυτή την περίοδο µάλιστα οι εν δυνάµει δικαιούχοι των δράσεων ψάχνονται µε τα τιµολόγια και τα δικαιολογητικά για τις δράσεις, τα οποία θεωρητικά θα πρέπει να τα έχουν προσκοµίσει έως τις 4 Οκτωβρίου. Ωστόσο, ακούγεται -κάτι που µένει προφανώς να επιβεβαιωθεί- πως θα γίνονται δεκτά αυτά τα στοιχεία και µετά από αυτή την ηµεροµηνία, γεγονός που θα πάει την όλη διαδικασία (ελέγχων κ.λπ) χρονικά πολύ πίσω.

Προβλήµατα εντοπίζονται ακόµα και στη δράση µε την ενίσχυση των τοπικών και προσαρµοσµένων στις κλιµατικές συνθήκες ποικιλιών.

Να σηµειωθεί πως οι αγρότες εδώ και κάποια χρόνια πιστώνονται το πρασίνισµα εντός του ∆εκεµβρίου και αν τελικώς δεν συµβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για σηµαντικό πλήγµα στη ρευστότητα και τον προγραµµατισµό των εκµεταλλεύσεων, καθώς µιλάµε για ένα ποσό που προσεγγίζει τα 450 εκατ. ευρώ. Άρα οι αγρότες εντός ∆εκεµβρίου θα έχουν λαµβάνειν το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης (30%), ολόκληρη την αναδιανεµητική και τη συµπληρωµατική ενίσχυση νεαρών αγροτών. Πάντως, σε άλλα κράτη-µέλη φρόντισαν να είναι διαθέσιµη και η προκαταβολή του πρασινίσµατος εντός του Οκτωβρίου.

Στραβό το αρµένισµα από την αρχή

Πώς άραγε να προχωρήσουν σωστά
οι αιτήσεις και να γίνει ο καλλιεργητικός προγραµµατισµός όπως πρέπει, όταν:

  • Πρώτον, οι φθινοπωρινές σπορές έγιναν το 2022 και οι εαρινές το 2023 έγιναν, χωρίς να γνωρίζουν οι αγρότες ποιες ποικιλίες θα είναι επιλέξιµες για τη δράση σποράς των eco-schemes.
  • ∆εύτερον, πρώτα έγιναν και έκλεισαν οι αιτήσεις ΟΣ∆Ε και µετά φρόντισαν από το ΥΠΑΑΤ να εκδώσουν τις εφαρµοστικές αποφάσεις για τις συνδεδεµένες. Το ακόµα πιο παράδοξο είναι πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ υποσχόταν για εγκυκλίους συνδεδεµένων εντός Ιουλίου και φτάσαµε Οκτώβριο.
  • Τρίτον, εκδίδει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τις «τελικές» εγκυκλίους για το ΟΣ∆Ε και τα eco-schemes εντός Αυγούστου, µε όλες τις καλλιεργητικές εργασίες που θα λάµβαναν επιδότηση τελειωµένες και τις αιτήσεις ΟΣ∆Ε να έχουν ξεκινήσει Ιούνιο.

Μένει να φανεί επίσης και η τύχη της βιολογικής γεωργίας µε όλη την ιστορία να µοιάζει πως θα γυρίσει µπούµερανγκ στο τέλος.

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ LIVE ! ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΜΕ ΜΟΝΤΕΛΟ ΙΚΑ! ΕΦΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ! ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ!


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το VIMAORTHODOXIAS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Newsletter

Κάνε εγγραφή στο newsletter του ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για να λαμβάνεις κάθε μέρα τα σημαντικότερα θέματα στο email σου


Ετικέτες: #ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙΑΓΡΟΤΕΣ 2023ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ LIVEΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΠΕΚΕΠΕΕΛΓΑΕΛΓΑ 2023ΕΛΓΑ ΑΓΡΟΤΕΣΕΛΓΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΓΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣΕΛΓΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣθέσεις εργασίας ΟΠΕΚΕΠΕμειωμένη σύνταξηΝΕΑ ΟΠΕΚΕΠΕΝΕΑ ΤΩΡΑΟΠΕΚΑΟΠΕΚΑ ΝΕΑΟΠΕΚΕΠΕΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 2023συντάξειςΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑσυνταξιούχοιΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 2023ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ NEWSΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΦΚΑΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΤΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΑΕΕΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΓΑΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Share132Tweet83ΑποστολήΑποστολή
Προηγούμενο άρθρο

ΚΟΖΑΝΗ: Αναχώρηση της Αγίας Ζώνης – Χιλιάδες λαού στον αποχαιρετισμό

Επόμενο άρθρο

Φρίκη! Οι Αζέροι γκρέμισαν τον σταυρό από το Στεπανακέρτ!

Σχετικά Άρθρα

Άγιος Νεκτάριος: Νέα σειρά στο MEGA με τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη – Πού θα γίνουν τα γυρίσματα

από Newsroom
29/10/2026 | 22:30

Άγιος Νεκτάριος: Τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως ετοιμάζεται να μεταφέρει στη μικρή οθόνη το MEGA, σύμφωνα με τις πληροφορίες...

Δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα ΝΔ και μάχη ΠΑΣΟΚ–ΕΛΑΣ – Το Κέντρο κρίνει το στοίχημα της αυτοδυναμίας

από Γιάννης Παπανικολάου
29/10/2026 | 20:30

Δημοσκοπήσεις: Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και έντονο ανταγωνισμό για τη δεύτερη θέση αποτυπώνουν οι μετρήσεις της Metron Analysis⁠ και...

Μια εικόνα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε!!!

από Newsroom
29/10/2026 | 19:00

Ημέρα αγνοουμένων χθες! Χαρίτα Μάντολες, σύμβολο αγώνα και αντίστασης. Η αγωνίστρια της Κερύνειας μας Χαρίτα Μάντολες με το μπαστούνι αυτή...

 

Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

Επικαιρότητα ΕΔΩ

Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα – Όλες οι γιορτές

Όλες οι προσευχές : Προσευχή

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

  • 149.6k Fans
  • 7.4k Followers
  • 141k Subscribers
  • 2k Subscribers
vima-vaber

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ -ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

29 Οκτωβρίου – Γιορτή σήμερα: Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

από Newsroom
29 Οκτωβρίου, 2026

Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη της Οσίας Αναστασίας της Ρωμαίας τιμά σήμερα, 29 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Η Οσία Αναστασία έζησε...

Περισσότερα

Άγιος Παΐσιος: Η προφητεία του για Ισραήλ, Ρωσία και Κωνσταντινούπολη

29 Οκτωβρίου, 2026

Προσευχή στην Παναγία Γιάτρισσα εις πάσαν ασθένεια- ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!

2 Ιουλίου, 2020

Προσευχή για εργασία για ευλογία και ευόδωση της

26 Δεκεμβρίου, 2014

Προσευχή υπέρ κεκοιμημένων

14 Ιανουαρίου, 2017

Η θαυματουργή προσευχή της Αγίας Παρασκευής

24 Ιουλίου, 2024

Ιδού η επιστολή Τυχικού που εξηγεί γιατί δεν παρέστη στην Ιερά Σύνοδο

29 Οκτωβρίου, 2026

Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου 2026 – Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

28 Οκτωβρίου, 2026

Πανάγιος Τάφος: 10 χρόνια από το ιστορικό άνοιγμα – Τασούλας και Ιερώνυμος στη Θεσσαλονίκη

29 Οκτωβρίου, 2026

Σερρών Θεολόγος: «Τώρα αρχίζουμε» – Επιστροφή ιερών κειμηλίων μετά από 109 χρόνια 

29 Οκτωβρίου, 2026

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρόσφατα άρθρα

  • 30 Οκτωβρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
  • Άγιος Νεκτάριος: Νέα σειρά στο MEGA με τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη – Πού θα γίνουν τα γυρίσματα
  • Η εορτή της Αγ. Σκέπης και η επέτειος του “ΟΧΙ” στην Έδεσσα και στην Αριδαία
  • Μητροπολίτης Σερρών: «Η μεγαλοσύνη στα έθνη μετριέται μόνον με της καρδιάς το πύρωμα και με αίμα»
  • Το Ευαγγέλιο της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου 2026 – Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
  • Δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα ΝΔ και μάχη ΠΑΣΟΚ–ΕΛΑΣ – Το Κέντρο κρίνει το στοίχημα της αυτοδυναμίας
  • Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Translate »

Add New Playlist