Στο εξώφυλλο του Rolling Stone ο Πάπας Φραγκίσκος (φωτο)

Loading...


Ύποπτα νεοεποχίτικα «τερτίπια»… Τον Πάπα Φραγκίσκο επέλεξε να τοποθετήσει στο εξώφυλλό του το γνωστό αγγλόφωνο περιοδικό της ροκ μουσικής Rolling Stone. Γνωστό όμως για την αθεΐα και την προκλητικότητά του απέναντι στα χρηστά ήθη, με θέσεις υπέρ της ομοφυλοφιλίας κλπ.

Πρόκειται λοιπόν για προσπάθεια ειρωνείας, ή πιστεύουν πραγματικά ότι βρήκαν έναν νέο και αναπάντεχο «σύμμαχο» στην νεοεποχίτικη προπαγάνδα της Νέας Τάξης;

Το 1972 το συγκρότημα «The Temptations» τραγούδησαν το «Papa was a rolling stone» αγγίζοντας την κορυφή των αμερικανικών μουσικών charts.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, έπειτα από την ανάδειξή του ως πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time, τώρα θα φιγουράρει και στο εξώφυλλο του ιστορικού μουσικού περιοδικού.

Με τίτλο «Οι καιροί αλλάζουν», εμπνευσμένο από το άλμπουμ του σπουδαίου Μπομπ Ντίλαν που μιλάει για τον ρατσισμό, τη φτώχεια, την κοινωνική αλλαγή, το περιοδικό αναφέρεται στον ανατρεπτικό ποντίφικα που δείχνει να επιθυμεί να φέρει την πραγματική αλλαγή στην εκκλησία.

Το έντυπο αφιερώνει εκτενές αφιέρωμα στον 77χρονο Χόρχε Μπεργκόλιο που από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία, παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο από όσα οι πιστοί είχαν συνηθίσει τις τελευταίες δεκαετίες.

Ένας άνθρωπος προσιτός, ταπεινός, που λαχταρά να βρίσκεται σε επαφή με τον κόσμο, δε φοβάται να εκφράσει όσα πιστεύει, αναστατώνοντας τους σκληροπυρηνικούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Για αυτή την «ευγενική επανάσταση» κάνει λόγο το περιοδικό, με ειδικό απεσταλμένο στο Βατικανό, του οποίου η αποστολή ήταν να ανακαλύψει τον πραγματικό Πάπα Φραγκίσκο.

«Σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε πολλά που τον διαχωρίζουν από τους προηγούμενους ποντίφικες και τον καθιστούν ως τον Πάπα του λαού.

Ο Φραγκίσκος επέλεξε να μη διαμένει στην παπική κατοικία, αλλά στον ξενώνα του Βατικανού. Προτιμά να τριγυρνάει στην πόλη με ένα Ford Focus και όχι με λιμουζίνα, ενώ πληρώνει τους λογαριασμούς του στα ξενοδοχεία», αναφέρει το κείμενο του δημοσιογράφου Μαρκ Μπινέλι.

Ο Πάπας, όμως, δεν περιορίζεται στα παραπάνω, αλλά, όπως τονίζει ο Μπινέλι «ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση διαφθοράς στην εκκλησία, σκέφτηκε διάφορους τρόπους για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παιδοφιλίας, αναζητώντας για νέα μέτρα».

Όπως επισημαίνει στον δημοσιογράφο ο θρησκευτικός αναλυτής, Τόμας Ρις: «Ο Φραγκίσκος ήδη αλλάζει την εκκλησία πραγματικά, μέσω του λόγου του και των συμβολικών πράξεών του». Άλλωστε, όπως υπενθυμίζει και ο τίτλος του αφιερώματος… «The times, they are a-changin’».

alt


Ετικέτες