Πάπας Φραγκίσκος: «Οι φύλακες άγγελοι υπάρχουν και πρέπει να τους ακούτε»

Loading...


Δεν είναι αποκύημα της φαντασίας η θεωρία περί αγγέλων, δήλωσε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας βρέθηκε σήμερα στο μικρό παρεκκλήσι δίπλα στην κατοικία του στο Βατικανό.

Εκεί, είπε χαρακτηριστικά: «Οι φύλακες άγγελοι υπάρχουν και όσοι ακούνε τις συμβουλές τους είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν λάθος αποφάσεις» και συνέχισε: «Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, όλοι μας έχουμε έναν άγγελο ο οποίος μας προστατεύει και μας βοηθά να κατανοήσουμε διάφορα πράγματα», είπε στο μήνυμά του για την ημέρα των Αγίων Φυλάκων Αγγέλων, που γιορτάζεται από τους Καθολικούς στις 2 Οκτωβρίου.

«Πόσο συχνά έχουμε ακούσει λόγια όπως «Πρέπει να κάνω αυτό», «δεν πρέπει να κάνω το άλλο», «αυτό δεν είναι σωστό», «πρέπει να προσέξω»;», διερωτήθηκε ο Πάπας και απάντησε: «Πολύ συχνά! Είναι η φωνή αυτού που μας συντροφεύει στα ταξίδια μας».

Στη συνέχεια, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους δύσπιστους να αναρωτηθούν: «Πώς είναι η σχέση μου με τον φύλακα άγγελό μου; Τον ακούω; Του λέω ‘’καλημέρα’’; Του ζητάω να με προσέχει όταν κοιμάμαι; Κανείς δεν ταξιδεύει μόνος και κανείς δεν πρέπει να νομίζει ότι είναι μόνος», κατέληξε.

Ο προκάτοχος του Πάπα, Βενέδικτος, είχε δηλώσει το 2012 ότι δεν υπήρχαν άγγελοι που υμνούσαν τη γέννηση του Χριστού στη φάτνη της Βηθλεέμ.Ετικέτες