Πάπας: «Θα βαφτίσω ακόμα και εξωγήινους από τον Άρη»

Loading...


Άνοιγμα ακόμα και σε άγνωστους πλανήτες μετά τους ομοφυλόφιλους, τους άθεους και τις άγαμες μητέρες έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος. Συγκεκριμένα δήλωσε έτοιμος να βαφτίσει ακόμα και εξωγήινους (Αρειανούς) αν προσγειωθούν στο Βατικανό ενώ αναρωτήθηκε «ποιοι είμαστε εμείς για να κλείνουμε τις πόρτες;».

Όπως είπε στο κήρυγμά του για την αποδοχή « ο Καθολικισμός είναι μια εκκλησία με ανοιχτές θύρες» προσθέτοντας ότι «είναι στο χέρι των Χριστιανών να αποδέχονται το Άγιο Πνεύμα όσο και αδιανόητη ή απίστευτη μπορεί να είναι η εμφάνισή του».

«Για παράδειγμα αν αύριο μια αποστολή Αρειανών ερχόταν σε εμάς και ένας από αυτούς έλεγε «θέλω να βαφτιστώ!» τι θα συνέβαινε;» ανέφερε ο Ποντίφικας.

«Για Αρειανούς μιλάμε, ε; Πράσινα ανθρωπάκια με μεγάλες μύτες και μεγάλα αυτιά, σαν αυτά στις παιδικές ζωγραφιές» διευκρίνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι «ο Χριστιανισμός από την αρχή της εμφάνισής του πάλεψε με τον πειρασμό της απόρριψης της ζώσας εμφάνισης του Θεού σε διάφορες μορφές. Όταν ο Θεός μας δείχνει το δρόμο, ποιοι είμαστε εμείς για να πούμε «Όχι Κύριε δεν είναι λογικό. Όχι να το κάνουμε έτσι». Ποιοι είμαστε εμείς για να κλείνουμε πόρτες;»Ετικέτες