Η παραφιλολογία της επίσκεψης Ολάντ στον Πάπα

Loading...


Χωρίς το χαρακτηριστικό αβίαστο χαμόγελό του, ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχτηκε στο Βατικανό τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, υπό την σκιά του «ροζ» σκανδάλου που πλήττει το Μέγαρο των Ηλυσίων. 

Κατά την πρώτη επίσκεψη του Σοσιαλιστή προέδρου στην Αγία Έδρα, μετά από θερμή χειραψία με τον Ποντίφικα, ο Ολάντ δήλωσε : «Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι εδώ».
  
Σύμφωνα με σχολιαστές, με την επίσκεψή του στο Βατικανό ο Φρανσουά Ολάντ προσπαθεί να ξανακερδίσει την συμπάθεια μέρους των γάλλων καθολικών ψηφοφόρων μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε ο νόμος για τον γάμο των ομοφυλόφιλων, όπως και εκείνος που διευρύνει το δικαίωμα στην άμβλωση.

Ο Πάπας και ο Γάλλος πρόεδρος συζήτησαν για την κατάσταση στην Συρία, την ανάγκη προστασίας των χριστιανών στην Μέση Ανατολή, την προστασία του περιβάλλοντος και τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων από μέρους των ανεπτυγμένων χωρών.
   
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Φρανσουά Ολάντ δεν θα απονεμηθεί τίτλος τιμής του Βατικανού, όπως είχε γίνει το 2007 με τον προκάτοχό του Νικολά Σαρκοζί.

Εν τω μεταξύ, τα «ρέστα» του δίνει ο γνωστός σκιτσιγράφος Πλαντί της «Le Monde» με αφορμή την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αγία Εδρα.

Ο Πλαντί, ο οποίος με την αποχώρηση του Νικολά Σαρκοζί από το Μέγαρο των Ηλυσίων είχε πει ότι έχασε τον ήρωά του, φαίνεται ότι βρήκε άλλον: τον Σοσιαλιστή πρόεδρο, ο οποίος από άνευρος, άχρωμος και άγευστος, ξαφνικά απέκτησε εδιαφέρον και καθημερινά πλέον, είναι πρωτοσέλιδο στον γαλλικό τύπο με αφορμή το ερωτικό σκάνδαλο. 

Στο επίμαχο σκίτσο ο Σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας επιβαίνει σε ένα σκούτερ για να πάει στο Βατικανό. Στην διαδρομή όμως δεν είναι μόνος. Για να μην έχει μουρμούρα από τις δύο γυναίκες της ζωής του, αποφασίζει να τις πάρει και τις δύο στο πρώτο επίσημο ταξίδι του στο Βατικανό.

Στο σκούτερ, εκτός από τον Ολάντ απεικονίζονται δύο κυρίες με κράνος: προφανώς η απατημένη Βαλερί Τριερβελέρ και η «κρυφή» του αγάπη, η Γαλλίδα ηθοποιός, Ζουλί Γκαγέ.

Φθάνοντας όμως στην Αγία Εδρα και αντικρίζοντας αυτό το θέαμα, ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να λέει: «Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω¨; λόγια τα οποία είχε πει ο Ποντίφικας όταν ερωτήθηκε για το θέμα της ομοφυλοφιλίας.Ετικέτες