Βατικανό: Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κατήγειλε την αδιαφορία απέναντι στους διωγμούς των Χριστιανών

Loading...


Η «ανησυχητική αδιαφορία» των επικεφαλής των χωρών της Δύσης ενώπιον των διωγμών των Χριστιανών σε ολόκληρο τον κόσμο καταγγέλθηκε με έντονο τρόπο στην ακολουθία των Παθών στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου χθες, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, χοροστατούντος του πάπα Φραγκίσκου.

Καταδικάζοντας «το τζιχαντιστικό μένος των Σομαλών εξτρεμιστών» εναντίον των φοιτητών στην Κένυα, όπου μέλη της αλ Σεμπάμπ εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ενός πανεπιστημίου με απολογισμό τουλάχιστον 147 νεκρούς, ο ιεροκήρυκας Ρανιέρο Κανταλαμέσα προειδοποίησε τις χώρες της Δύσης: «όλοι μας κινδυνεύουμε – οι θεσμοί και οι πολίτες του δυτικού κόσμου – να μετατραπούμε σε Πόντιο Πιλάτο που θα νίπτει τα χείρας του» για την τύχη των χριστιανών.

«Οι χριστιανοί δεν είναι ασφαλώς τα μόνα θύματα της ανθρωποκτόνου βίας σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως δε μπορούμε να αγνοήσουμε ότι σε πολλές χώρες είναι τα θύματα που στοχοθετούνται συχνότερα» από τους εξτρεμιστές.

«Οποιοσδήποτε έχει στην καρδιά του τη δική του θρησκεία δε μπορεί να παραμείνει αδιάφορος μπροστά σε όλο αυτό» υπογράμμισε ο ίδιος, απηχώντας μια άποψη που είχε εκφράσει και ο ίδιος ο Ποντίφικας. Ο Φραγκίσκος είχε καταφερθεί εναντίον της διεθνούς κοινότητας κατηγορώντας την ότι «θέλει να κρύψει» τους διωγμούς εναντίον των χριστιανών.

Ο πατέρας Κανταλαμέσα αναφέρθηκε επίσης στους 21 Αιγύπτιους κόπτες που δολοφονήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο από μια τζιχαντιστική οργάνωση στη Λιβύη ενώ «ψέλλιζαν το όνομα του Ιησού», όπως τόνισε.Ετικέτες