Βατικανό: Απόφαση Φραγκίσκου η σύλληψη του αρχιεπισκόπου για παιδεραστία

Loading...


Με προσωπική απόφαση του Πάπα συνελήφθη από τη χωροφυλακή του Βατικανού ο Πολωνός Αρχιεπίσκοπος Γιόζεφ Βεσολόφσκι που βαρύνεται με κατηγορίες για παιδεραστία. 

Η σύλληψη ανώτερου μέλους του κλήρου από τη χωροφυλακή του Βατικανού είναι κάτι το πρωτοφανές στα χρονικά της Αγίας Έδρας. Ο Βεσολόφκι τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι επιβεβαίωσε ότι «η σύλληψη πραγματοποιήθηκε με προσωπική βούληση του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος επιθυμεί να αντιμετωπισθεί η σοβαρή περίπτωση όπως αυτή χωρίς καμία καθυστέρηση, με πλήρη ανάληψη ευθύνης από μέρους των αρχών της Αγίας Έδρας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση σύλληψης του πρώην νούντσιου στον Άγιο Δομίνικο ακολουθήθηκε από την απόφαση να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό διότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Όπως μεταδίδει πάντως το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, έχουν μεν συγκεντρωθεί σοβαρά στοιχεία και μαρτυρίες σε βάρος του Βεσολόφσκι, αλλά δεν έχει ακόμη εκδοθεί αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση από τις αρχές του Βατικανού. Ετικέτες