Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Καταναλώνουμε ο,τι παράγουμε»

Loading...


Σημαντική παρέμβαση για την κατανάλωση προιόντων, που παράγει ο τόπος μας, έκανε σε συνέντευξή του στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ, το Σάββατο 1η Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολη Δημητριάδος: «Στόχος και ευχή για τον καθένα μας είναι, όταν πάμε στο super market για τις αγορές μας, να προμηθευόμαστε τουλάχιστον ένα ελληνικό προιόν. Με αυτή του την κίνηση ο καταναλωτής θα κάνει καλό στον εαυτό του και τον τόπο του, όπως τόνισε στην εν λόγω συνέντευξή του στον Πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου κ. Αλέξανδρο Κουτσελίνη ο κ. Ιγνάτιος. Χαριτολογώντας, μάλιστα, και θέλοντας να τονίσει την σπουδαιότητα μιάς τέτοιας αγοραστικής συμπεριφοράς, ανέφερε ότι ως πνευματικός θα το έβαζε κανόνα….

Για να εμπεδωθεί, όμως, μια τέτοια συμπεριφορά, απαραίτητη είναι η κατάλληλη αγωγή, κυρίως των αυριανών πολιτών. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος μας, όπως προανήγγειλε ο κ. Ιγνάτιος. «Σ’ αυτόν τον τομέα έχουμε προετοιμάσει το έδαφος», σημείωσε. «Όπως είναι γνωστό έχουμε δημιουργήσει και με την εκπαιδευτική τοπική κοινότητα ένα εξαιρετικό κλίμα εμπιστοσύνης. Αυτό έχει αποφέρει καρπούς και νομίζω ότι τα πράγματα έχουν ωριμάσει. Αν εμείς φανούμε συνεπείς, με αυτό που έχουμε βάλει ως στόχο, ξεκινώντας από τη νέα σχολική χρονιά, διασφαλίζουμε τα θεμέλια της δυνατότητας μαθητές και εκπαιδευτικοί να ενστερνισθούν τον στόχο μας, με σωστή και αιτιολογημένη ενημέρωση.Τα παιδιά, μάλιστα, όπως θα έχετε διαπιστώσει, καμιά φορά γίνονται οι καλύτεροι κήρυκες τέτοιων αρχών. Για τους εκπαιδευτικούς δεν αμφιβάλλω ότι θα δώσουν όλη τους την διάθεση για το σκοπό αυτό. Τελικά, όλα είναι θέμα Παιδείας».

Στην ως άνω συνέντευξή του, ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα σχετικά με τη σωστή καταναλωτική αγωγή. Υπενθύμισε τον ρόλο του φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» που αφιέρωσε δύο θεματικές ενότητες στον χώρο των γεύσεων.

Διαβάστε εδώ:  Δημητριάδος Ιγνάτιος: "Τα Θρησκευτικά δεν θα χάσουν τον Ορθόδοξο χαρακτήρα τους"

«Ζούμε σε ένα τόπο με πλούτο γεύσεων. Το Πήλιο το έμαθα παιδί από τη μυρωδιά από τα λουκάνικα Πηλίου, που έφερνε Ιεροψάλτης στην ενορία του πατέρα μου. Το λέω αυτό, γιατί έχουμε τεράστιο πλούτο στις γεύσεις. Βεβαιώθηκα ότι έχουμε εξαιρετικούς ανθρώπους, που εκπροσωπούν και την παραγωγή σχετικών προιόντων, ενώ τα 2 τελευταία χρόνια έγιναν εκδηλώσεις που έδειξαν τον πλούτο των προιόντων αυτών, τον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτά, αλλά και πως μπορούμε να προσελκύσουμε ανθρώπους σ’ αυτά».

Και συνέχισε ο κ. Ιγνάτιος: « Όπως κρατήσαμε την Ναυτική Εβδομάδα και τις εκδηλώσεις στις παρακλήσεις του Αυγούστου, έτσι θα κρατήσουμε και τις εκδηλώσεις για τις γεύσεις. Φέτος ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές, μη προβλέψιμες. Καλέσαμε τις εθελόντριές μας των Σπιτιών Γαλήνης και των Συσσιτίων και διοργανώσαμε ένα διαγωνισμό μαγειρέματος. Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι˙ έγιναν πράγματα, που δεν είχαν ξαναγίνει».

«Υπενθυμίζω» συνέχισε ο κ. Ιγνάτιος, «ότι η «Μαγνήτων Κιβωτός» οργάνωσε, στα πλαίσια της Ναυτικής Εβδομάδας φέτος την παρουσίαση των προιόντων δέκα γυναικείων συνεταιρισμών, όπως έγινε με το λεύκωμα για τα βότανα και το τσάι από τον Αλμυρό. Στηρίζοντας τον πολιτισμό, στηρίζουμε τον τόπο μας και στον τομέα της παραγωγής», συμπλήρωσε ο κ. Ιγνάτιος.
Τέλος, στη συνέντευξή του αυτή, ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε και στις κοινωνικές δομές της Μητρόπολης, όπως ο συμβουλευτικός σταθμός, όπου ψυχολόγοι παρέχουν δωρεάν συμβουλευτική, το κοινωνικό Φαρμακείο, η συμβουλευτική από Κοινωνική Λειτουργό στο Πνευματικό Κέντρο της τοπικής Εκκλησίας,η συνεργασία με το κοινωνικό παντοπωλείο, αλλά και οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την Μητρόπολη στην Κοινότητα των ΡΟΜΑ, με τριετές πρόγραμμα επιμόρφωσης, τονίζοντας ιδιαιτέρως την τεράστια προσφορά του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο «Εσταυρωμένος» στους αποφυλακιζομένους και στους πρόσφυγες, που φιλοξενεί η πόλη μας».