Σε διακρατικό πρόγραμμα για τον Θρησκευτικό Τουρισμό η Εκκλησία της Ελλάδος

Loading...


Η , διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, μετέχει για πρώτη φορά σε Διακρατικό Πρόγραμμα με τον τίτλο «Ανάδειξη & Διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από την ανάπτυξη και θεσμική ενίσχυση του στη νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου» με ακρωνύμιο «RECULT», ΚΩΔ. ΟΠΣ. 10500». Πρόκειται για έργο που αφορά στην ψηφιοποίηση και καταγραφή όλων των Ι. Μονών, Ι. Μνημείων και Ι. Προσκυνημάτων των νησιών του Βορειο-Ανατολικού Αιγαίου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Συνοδικού Γραφείου, στο πλαίσιο του έργου αυτού από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 μέχρι και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 ο , Γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και μέλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του ως άνω Διακρατικού έργου, μετέβη στη Λέσβο και στις Ι. Μονές και τα Ι. Προσκυνήματα των Μητροπόλεων Μυτιλήνης και Μηθύμνης με σκοπό την συμπλήρωση ερωτηματολογίων εκ μέρους των επισκεπτών προσκυνητών σε κάθε Ι. Μονή, Ι. Προσκύνημα και Μνημείο της Νήσου και την καταγραφή των θεμάτων και των προβλημάτων αυτών. Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου συναντήθηκε στο Ι. Προσκύνημα της Παναγίας στην Αγιάσο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Πλωμαρίου και Ερεσού κ. Ιάκωβο, με τον οποίο είχε πολύωρη εποικοδομητική συνεργασία, και στη συνέχεια με την Καθηγουμένη της Ι. Μονής των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Θερμών Λέσβου.

Διαβάστε εδώ:  Ορθόδοξη Εκκλησία στην παγωμένη Ανταρκτική

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου συναντήθηκε με τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Μηθύμνης Αρχιμ. κ. Νικόδημο Κουτσαμπάση και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Λειμώνος στην Ι. Μονή του Αγ. Ιγνατίου και εν συνεχεία με τους υπευθύνους των Ι. Μονών και Προσκυνημάτων της Ι. Μητροπόλεως Μηθύμνης.

Οι εργασίες της καταγραφής και της συμπληρώσεως των σχετικών ερωτηματολογίων έρευνας, ως και των λοιπών προβλεπομένων εργασιών του Διακρατικού Προγράμματος συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν με τις επισκέψεις σε Ι. Μονές και Ι. Προσκυνήματα και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019.tilegrafima.gr