Επιτροπή προσκυνηματικού τουρισμού από το υπουργείο και την εκκλησία της Κρήτης!

Loading...


 ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ

Η πρώτη σύγκλιση των Μελών της Κοινής Επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού του και της Εκκλησίας της Κρήτης πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με στόχο τη συντονισμένη και στοχευμένη ανάπτυξη, προώθηση και προβολή των θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού, ως μία από τις βασικές προτεραιότητες της τουριστικής πολιτικής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, που για πρώτη φορά ενεργοποιεί την Επιτροπή, η οποία προβλεπόταν στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που είχε υπογραφεί από το υπουργείο και την Εκκλησία της Κρήτης το 2013.

Στη συνάντηση συμμετείχε η Αν. Υπουργός κα Έλενα Κουντουρά και από πλευράς της Εκκλησίας της Κρήτης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, Γεράσιμος, Προέδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί του Θρησκευτικού Τουρισμού και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Τίτος Ταμπακάκης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί του Θρησκευτικού Τουρισμού. Από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού συμμετείχαν επίσης ο κ. Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν μεταξύ άλλων στην κατάρτιση του στρατηγικού σχεδίου για τον προσκυνηματικό τουρισμό και τον προγραμματισμό δράσεων με τη συνεργασία και συμμετοχή του ΕΟΤ σε θέματα προώθησης και προβολής, την καταγραφή των Προσκυνηματικών μνημείων με προδιαγραφές και τη συγκέντρωση του σχετικού υλικού, τον καθορισμό των αγορών-στόχων του εξωτερικού και την στοχευμένη προώθηση και προβολή στις αγορές αυτές, καθώς και την υλοποίηση σειράς ενεργειών για την ανάπτυξη και προβολή των Προσκυνηματικών περιηγήσεων.

Η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του φθινοπώρου. tilegrafima.gr