Σε Κωνσταντινουπολη και Κυπρο προώθησε τον τουρισμό ο Μητροπολίτης Δωδώνης

Loading...


Εποικοδομητικά και παραγωγικά ήταν για μία ακόμη φορά τα ταξίδια του Μητροπολίτη Δωδώνης, κ. Χρυσόστομου, σε Κύπρο και Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της προώθησης του προσκυνηματικού τουρισμού.

Πρώτος προορισμός ήταν η Πόλη. Η επίσκεψη του κ. Χρυσόστομου έγινε την Τετάρτη, 10 Ιουνίου, μαζί με συνεργάτες της Επιτροπής Θρησκευτικών Περιηγήσεων και περιλάμβανε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Μάλιστα, καθώς στις 11 Ιουνίου ο Πατριάρχης γιόρταζε την ονομαστική του εορτή, η αποστολή παρακολούθησε τη χοροστασία. «Κάλεσε και τους 19 της αποστολής σε επίσημο γεύμα προς τιμήν της γιορτής του και γενικώς από την επίσκεψη φύγαμε απόλυτα ικανοποιημένοι», δήλωσε ο κ. Χρυσόστομος. Το πρωί της Κυριακής, 14 Ιουνίου, ο κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στη λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου και μίλησε επίκαιρα, μετά το τέλος της.
Ο Μητροπολίτης Δωδώνης επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής στη Ζάκυνθο αλλά δεν έμεινε για πολύ: τη Δευτέρα, κατ’ εντολή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αναχώρησε για την Κύπρο όπου είχε συνεχείς διήμερες συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο, Χρυσόστομο και με τους συνεργάτες του οι οποίοι είναι αρμόδιοι για θέματα τουριστικού τουρισμού. «Ο Αρχιεπίσκοπος είναι παλιός μου φίλος και μιλήσαμε και τις ενθρονίσεις που προβλέπονται τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα θα ταξιδέψουμε μαζί στην Κεφαλονιά για την ενθρόνιση του αδελφού μας, Μητροπολίτη Κεφαλληνίας», επεσήμανε ο κ. Χρυσόστομος.Ετικέτες