«Άνοιγμα» της προ του Άθω Χαλκιδικής στην ιταλική αγορά

Loading...


Πρόγραμμα επαγγελματικών συναντήσεων με εκπροσώπους ιταλικών τουριστικών γραφείων υπόσχεται προσέλκυση Ιταλών τουριστών στην ανατολική Χαλκιδική.

Πρόγραμμα οκτώ επαγγελματικών συναντήσεων με εκπροσώπους ιταλικών τουριστικών γραφείων πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Φεβρουαρίου στη Ρώμη από στελέχη και συνεργάτες του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι οποίοι παρουσίασαν στην ιταλική τουριστική αγορά προγράμματα θαλάσσιου τουρισμού, ειδικά διαμορφωμένα για τους εν δυνάμει Ιταλούς επισκέπτες της προαθωνικής χερσονήσου.

Η σύνθεση των προγραμμάτων ακολούθησε συγκεκριμένο σχεδιασμό, ο οποίος δομήθηκε με βάση τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και τις απαιτήσεις των Ιταλών ταξιδευτών που επισκέπτονται την περιοχή, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στη σχετική μελέτη που εκπονήθηκε πριν λίγους μήνες για λογαριασμό του Οργανισμού.  Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης το 75,4% των «ιταλικών» αφίξεων στην προαθωνική χερσόνησο αναλώνεται σε καλοκαιρινές διακοπές αναψυχής και σε θαλάσσιες δραστηριότητες της παράκτιας ζώνης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι Ιταλοί δέχθηκαν με έκδηλο ενθουσιασμό ό,τι σχετίζεται με τις θαλάσσιες προτάσεις της προαθωνικής χερσονήσου: την κρουαζιέρα γύρω από τον Άθωνα, τις θαλάσσιες περιηγήσεις στον αθωνικό κόλπο, τις ιστιοπλοϊκές εξορμήσεις, τις καταδύσεις, τις αλιευτικές εμπειρίες, το υποβρύχιο ψάρεμα και τις θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες στους τρεις θαλάσσιους κόλπους της ανατολικής Χαλκιδικής.

Ως κλειδί της επιτυχούς έκβασης των συναντήσεων χαρακτηρίσθηκε η παρουσίαση της νέας έντυπης και ηλεκτρονικής έκδοσης του Οργανισμού με τίτλο «Ιστιοπλοΐα, Καταδύσεις & Κρουαζιέρα», η οποία αποτελεί το πλέον επαγγελματικό εγχειρίδιο «ανάγνωσης» των θαλασσινών τουριστικών προτάσεων της περιοχής αλλά και έναν εκπληκτικό χρηστικό οδηγό για τους ταξιδευτές. Η ίδια έκδοση παρουσιάσθηκε πριν μία εβδομάδα περίπου (9 & 10.2.16) στην τουριστική αγορά του Λουξεμβούργου, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ειδικές παρουσιάσεις σε τουριστικά γραφεία που διακινούν σχολικό και μαθητικό τουρισμό, οι οποίες εστίασαν στην προώθηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.

Η πρωτοβουλία θα κλείσει τον κύκλο της λίγους μήνες αργότερα. Πιο συγκεκριμένα, στις αρχές Μαΐου συνεργάτες Ιταλού tour operator αναμένονται στην περιοχή, προκειμένου να λάβουν μέρος σε ταξίδι εξοικείωσης με τίτλο «το αθωνικό καλοκαίρι», και να ζήσουν την εμπειρία σαν αληθινοί επισκέπτες. Στα μέσα Μαΐου εξάλλου Ιταλοί εκπρόσωποι Τύπου από το Τορίνο, το Μιλάνο και τη Ρώμη θα λάβουν μέρος στις δραστηριότητες του Mount Athos Area KOUZINA 2016, οι οποίες αναδεικνύουν τις θαλασσινές γαστρονομικές προτάσεις της περιοχής, δένοντας έτσι τις αριστοτελικές γεύσεις με τη θάλασσα και προβαίνοντας σε «συσχετισμό με θέμα, λόγο και αιτία» του επετειακού «έτους Αριστοτέλη» με τις υπόλοιπες προσφερόμενες μορφές τουρισμού.

 Ετικέτες