Τα πνευματικά υλικά της εν Χριστώ οικοδομής

Loading...


Όταν κτίζουμε πάνω στο θεμέλιο της Εκκλησίας την πνευματική μας ζωή χρειάζεται προσοχή στα υλικά που χρησιμοποιούμε. Ο απόστ. Παύλος κάνει διάκριση μεταξύ των υλικών εκείνων που έχουν αξία και εκείνων που δεν έχουν αξία.

Ο χρυσός και ο άργυρος είναι μέταλλα πολύτιμα , όπως και οι πολύτιμοι λίθοι ( διαμάντια κ.λπ. ) , που αντέχουν στο χρόνο και με αυτά φτιάχνει κανείς πολύτιμα αντικείμενα.

Έτσι και οι χριστιανικές αρετές : α. Η βαθιά και δοκιμασμένη πίστη σαν το χρυσό στο χωνευτήρι και η υπακοή στο θέλημα του Θεού· β. Η υπομονή και καρτερία στις δοκιμασίες που κάνουν την ψυχή να λάμπει σαν το ασήμι · γ. Η μακαρία πραότητα και ανεξικακία και η θεοδίδακτη ταπείνωση , η θεομίμητη αγνότητα , ελπίδα και αγάπη που σκορπούν την εκθαμβωτική πνευματική τους λάμψη μέσα στα μέλη της εκκλησιαστικής κοινότητας αλλά και στον κόσμο. Τα πνευματικά αυτά » υλικά » συμβάλλουν αποτελεσματικά στο κτίσιμο και στερέωμα της οικοδομής του σώματος της Εκκλησίας , στην ενότητα των μελών με τον Χριστό και στην πνευματική τους καρποφορία.

Αρχιμ. Χ.Ν.
ΦΩΝΗ ΚΥΡΙΟΥ

ΑΡΙΘ. ΦΥΛ.34 (3143)