Η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα

Loading...


Για το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σήμερα θριαμβευτικά εισήλθε ο Θεάνθρωπος Ιησούς στα Ιεροσόλυμα. Τι γίνεται; Ενώ ο Χριστός από Νήπιο καταδιώκεται και καταζητείται από τον Ηρώδη και όχι μόνο, γιατί έρχεται χωρίς καμία προστασία; Που είναι η φρουρά Του; Που είναι οι οπλισμένοι σαν αστακοί άνδρες της φρουράς Του, όπως γίνεται με τους λεγόμενους «πλανητάρχες»;

Αλήθεια ποιος από τους σημερινούς αξιολύπητους «πλανητάρχες» θα τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο; Δηλαδή να πήγαινε σε ένα έθνος στο οποίο είναι υπ΄αριθμόν ένα καταζητούμενος;

Γιατί φέρθηκε έτσι ο Ιησούς Χριστός, τόσο ριψοκίνδυνα; Μα αγαπητοί μου η δύναμη της Θεότητας δεν γνωρίζει από ανθρώπινες αδυναμίες. Η θεϊκή ασφάλεια δεν έχει καμία σχέση με την ανθρώπινη ασφάλεια. Οι «πλανητάρχες» της γης δεν έχουν αυτή τη θεϊκή προστασία και γι’ αυτό αναζητούν την ανθρώπινη. Για αυτό τους βλέπουμε όταν επισκέπτονται μια χώρα να προπορεύεται μπροστά τους πλήθος από οπλισμένους σωματοφύλακες προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς. Ενώ, ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, παρότι ήταν μισητός από το τότε σύστημα του Ηρώδη, μπήκε στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα ταπεινό γαϊδουράκι! Χωρίς καμία φρουρά, χωρίς όπλα και τα άλλα πολλά που χρησιμοποιούνται από τους «μεγάλους» σήμερα.

Διαβάστε εδώ:  Με κερκυραϊκό έθιμο η Κυριακή των Βαΐων στο Ναύπλιο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Εδώ βλέπουμε το μεγαλείο της Θεότητας, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα ανθρώπινα. Τρία χρόνια ο Ιησούς Χριστός δίδασκε μέσα στα Ιεροσόλυμα και όχι μόνο, ελεύθερα και χωρίς φόβο. Αλήθεια, πώς θα μπορούσε να έχει φόβο ο Πλάστης από το πλάσμα Του; Πώς θα μπορούσε το πλάσμα να παρενοχλήσει και να κακοποιήσει τον Πλάστη; Αυτό είναι εντελώς αδύνατο και ανήκουστο. Όταν όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου που έπρεπε να θυσιαστεί ο Θεάνθρωπος για το πλάσμα Του, τότε μόνο επέτρεψε στο πλάσμα Του, ο ίδιος ο Χριστός, να απλώσει τα άνομα χέρια του επάνω Του. Ας πάρουν λοιπόν το μήνυμα τους οι σημερινοί αξιολύπητοι «πλανητάρχες» και ας το χωνέψουν καλά μέσα τους, πως όσο περισσότερη οπλισμένη φρουρά χρησιμοποιούν, τόσο μας αποδεικνύουν πως είναι μακριά από την παντοδύναμη θεϊκή προστασία, που όπως φαίνεται δεν έχουν καμία σχέση μαζί της και αυτό τους κάνει περισσότερο αξιολύπητους. Διότι όποιος άνθρωπος έχει μέσα του τη θεϊκή προστασία δεν του χρειάζονται οπλισμένοι σωματοφύλακες κ.λ.π. Επιπλέον ο άνθρωπος που έχει τη θεϊκή προστασία είναι αθώος κάτι που λείπει εντελώς από τους αξιολύπητους σημερινούς «πλανητάρχες», διότι αυτοί είναι βουτηγμένοι μέσα στην ανομία.

Ευχόμεθα λοιπόν εν όψει των Αγίων Παθών του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, όλοι μας να αξιωθούμε και να αποκτήσουμε έστω και λίγη από την παμπόθητη θεϊκή Προστασία.
Καλή Ανάσταση σε όλους μας.

Αρσένιος Μοναχός
Σκήτη Κουτλουμουσίου
Άγιον Όρος