Η Σύναξη της Παναγίας της Μηλιώτισσας (Φωτο-Video)

Loading...


Του Κυριάκου Διαμαντόπουλου

Το «Αγιορείτικο Βήμα» στη Σύναξη της Παναγίας της Μηλιώτισσας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, τιμήθηκε από την Εκκλησία μας και από εκατοντάδες πιστούς η Σύναξη της Παναγίας της Μηλιώτισσας, στη Μηλιά Αλμωπίας στο Ν.Πέλλας, στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.

Από νωρίς χθες το απόγευμα άρχισε να συγκεντρώνεται πλήθος πιστών για να τιμήσουν και να προσκυνήσουν την Θαυματουργή Εικόνα της Θεοτόκου. Ανάμεσα στους προσκυνητές βρίσκονταν βουλευτές του νομού, ο δήμαρχος Αλμωπίας καθώς επίσης και μέλη Δ.Σ του δήμου.

Εφοδιασμένοι με υπομονή αλλά κυρίως με πίστη, άνθρωποι κάθε ηλικίας περίμεναν στην ουρά για να προσκυνήσουν, να τιμήσουν, να ικετεύσουν αλλά και να ευχαριστήσουν τη Χάρη Της.

Όλοι, ψιθυριστά, με μυστικά λόγια, που τα Ακούει μόνο ο Θεός, ικετεύουν για τη πραγματοποίηση αυτού του προσωπικού πολυπόθητου Θαύματος.

Όχι, άδικα,  Αυτοί είναι η ελπίδα μας, το στήριγμά μας, το αποκούμπι μας και στα καλά και στα άσχημα της ζωής.

Τι λόγια μπορείς να βρεις για να πεις τα ελάχιστα για τη Θεοτόκο μας;
Για τη «Πηγή της Ζωής» που γεννήθηκε σαν σήμερα μετά από Θαύμα, από τη στείρα Μητέρα της, Αγία Άννα.

Ακόμα και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ όταν Της παρουσιάστηκε για να Της αναγγείλει ότι είναι η Εκλεκτή του Θεού και ότι θα Φέρει στο κόσμο, τον Υιό Του, δυσκολεύτηκε να βρει λόγια για να Της μιλήσει…

Λέγει ο ύμνος: «…Ο Γαβριήλ καταπλαγείς, εβόα σοι Θεοτόκε, ποίον σοι εγκώμιον, προσαγάγω επάξιον; Τι δε ονομάσω σε; Απορώ και εξίσταμαι. Διό ως προσετάγην βοώ σοι, Χαίρε, η Κεχαριτωμένη».

Δηλαδή: «Ο Γαβριήλ είπε: Ποιό επάξιο εγκώμιο να σου προσφέρω; Πως να σε ονομάσω, απορώ και εκπλήττομαι. Γι’ αυτό όπως ακριβώς προστάχτηκα σου φωνάζω: Χαίρε, Εσύ που είσαι γεμάτη Χάρη».

Όλη Της η ζωή, ένα Θαύμα… από τα πρώτα λεπτά της επίγειας ζωής Της, μέχρι και τα τελευταία. Η Παναγία Μεσιτεύει στον φιλάνθρωπο Θεό, τις Προσευχές και τα αιτήματα κάθε πιστού.

Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά! Ο Θεός να μη μας στερήσει ποτέ τη Παρουσία Του από δίπλα μας.

Δείτε ένα μικρό βίντεο από την Αρτοκλασία κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού και στη συνέχεια φωτογραφίες από την Ιερά Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Μηλιώτισσας.

{youtube}IMNyL-387FY{/youtube}

alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt

alt
Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου, Πατέρας Αθανάσιος Π. Πουλέντσης, ευλογεί και εύχεται υπέρ κάθε ανθρώπου.
Πάτερ, την Ευχή σου. ΑΞΙΟΣ!!!
Σχετικές συνδέσεις: