Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Δείτε ιδιόχειρο σημείωμά του

Loading...Ο , του οποίου η αγιοκατάταξη αποφασίστηκε σήμερα, είχε αλληλογραφία με τον (την εποχή εκείνη προδιατελούσε Μητροπολίτης Λαρίσης). Μάλιστα, στη δημοσιότητα έχουν έρθει επιστολές που εστάλησαν το 1990, ένα χρόνο πριν την κοίμηση του μακαριστού γέροντα και τότε ηγουμένους της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ.

Στις επιστολές ο γέροντας Γαβριήλ ανέφερε μερικά από τα πολλά σύγχρονα θαύματα του Οσίου Δαβίδ (θεραπείες καρκίνου, ευλογία τεκνοποιΐας, πρόσφατη ψυχική διάσωση ενός απεγνωσμένου από την έσχατη απόνοια)!

Ο οσιωθείς ταπεινότατος και ασκητικότατος Γέροντας με τις τόσες αγιοσημείες, θαύματα, χαρίσματα, αγιοπτίες, προσέθετε άλλο ένα έργο ενθεαστικής εκκλησιαστικής πιστότητος, λίγο πριν καταλήξει ο θεοτίμητος βίος του!

Διαβάστε εδώ:  Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης: Με έσπρωχνε η φτερούγα του Αρχαγγέλου!

Όλα αυτά ήδη τα είχε αναφέρει αυτοπροσώπως προ ετών στο Σεβ. Γουμενίσσης ο διάδοχός του αρχιμ. Κύριλλος (+), σε προσκυνηματική του επίσκεψη στην ιερά Μονή του αγίου Ραφαήλ στη Γουμένισσα. Μάλιστα είχαν αποστείλει το 1997 από την Εύβοια μερικές κασέτες με τον μακαριστό Γέροντα. Από το ίδιο ακριβώς φρόνημα διαπνεόταν και ο π. Κύριλλος, όπως βεβαίωσε ενώπιον πάντων ο σημερινός ηγούμενος Γαβριήλ.

Ακολουθεί ιδιόχειρο σημείωμα του γέροντα Ιακώβου…tilegrafima.gr