Θαύμα: Μετά από 40 λεπτά νεκρή, επανήλθε στη ζωή!

Loading...


Η Κλερ Κάρνεϊ είδε τον χάρο με τα μάτια της, επισκέφθηκε τον Κάτω Κόσμο για 40 λεπτά και επέστρεψε από εκεί, χάρη στην αφοσίωση, αποφασιστικότητα και ευρηματικότητα μίας ομάδας τραυματιοφορέων, ενός ναυαγοσώστη του αθλητικού κέντρου Melbourne Aquatic Centre και ενός συγκολυμβητή της που είδε την πάλαι πότε πρωταθλήτρια του τριάθλου να βυθίζεται αναίσθητη στα νερά της πισίνας που κολυμπούσε.

Η Κλερ Κάρνεϊ εκείνη τη μοιραία μέρα πήγε, όπως, άλλωστε, το συνήθιζε για χρόνια τώρα, να κολυμπήσει στην πισίνα του Melbourne Aquatic Centre. H καρδιακή προσβολή την βρήκε μέσα στην πισίνα. Ο Νικ Ο’Λίρι, που, επίσης, κολυμπούσε εκείνη τη στιγμή, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είδε τη Κλερ αναίσθητη να επιπλέει στα νερά της πισίνας. Μέχρι να φτάσει στο σημείο που βρισκόταν η Κλερ, το αναίσθητο σώμα της νεαρής κοπέλας είχε αρχίσει να βυθίζεται. Την άρπαξε, την έβγαλε έξω από το νερό, φωνάζοντας, παράλληλα, για τη συνδρομή ενός ναυαγοσώστη. Ο Πέντρο Βίβας, που έτρεξε κοντά στην αναίσθητη κοπέλα,  ξεκίνησε την παροχή πρώτων βοηθειών κάνοντάς της τεχνητή αναπνοή και περιμένοντας το ασθενοφόρο. Σε λιγότερο από 10 λεπτά έφτασε και το ασθενοφόρο.

Οι τραυματιοφορείς είχαν μπροστά τους μία κλινικά νεκρή κοπέλα αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Για 10 λεπτά προσπαθούσαν να επαναφέρουν ένα αμυδρό καρδιοχτύπι στην κοπέλα, μάταια όμως. Οι τραυματιοφορείς αποφάσισαν ότι το καλύτερο που είχαν να κάνουν ήταν να μεταφέρουν την κοπέλα στο κοντινότερο νοσοκομείο που στην προκειμένη περίπτωση ήταν το νοσοκομείο Άλφρεντ της Μελβούρνης. Μία πειραματική μηχανή παροχής πρώτων βοηθειών η επονομαζόμενη AutoPulse Plus φορέθηκε στην κοπέλα για να υποβοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και η Κλερ βρέθηκε μέσα σε λίγα λεπτά στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου. Η συγκεκριμένη μηχανή ασκεί πίεση στο στήθος του ασθενή σε τακτά χρονικά διαστήματα όπως κάνει κάποιος άνθρωπος κατά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η Κλερ τα κατάφερε. Συνήλθε τρεις μέρες αργότερα και δεν πίστευε ότι ζούσε.

Τώρα δεν έχει λόγια να ευχαριστήσει τους καλούς Σαμαρείτες που βρέθηκαν στον δρόμο της και κατάφεραν να την σώσουν από βέβαιο θάνατο. Και βέβαια δεν το βάζει κάτω. Προχθές επέστρεψε και πάλι στα αγαπημένα της λημέρια, στην πισίνα του Aquatic Centre, για να συνεχίσει αυτό που πάντα λάτρευε…  τα μακροβούτια και την κολύμβηση.