Αναβλύζει μύρο εικόνα του Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα

Loading...


Η εντοιχισμένη από το 1853-4 εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο Καθολικό της ομώνυμης Ιεράς Μονής της Λάρνακας, στη είσοδο της πόλης, αναβλύζει μύρο.
Το αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. κ. Χρυσόστομος,τελώντας χθες τα θυρανοίξια της ανακαινισμένης Μονής, με την ευκαιρία της εκ μεταθέσεως εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Ο Μητροπολίτης Κιτίου υπέδειξε τα τρία σημεία από τα οποία παρατηρήθηκε η έντονη ευωδία και η οποία τελευταίως ήταν τόσο έντονη που αναγκάσθηκαν να ανοίξουν τα παράθυρα για να συνεχισθεί η θεία λειτουργία. Και τότε διαπιστώθηκε μετά από έρευνα ότι η ευωδία προερχότανε από την ιστορική εικόνα.
Οι εργασίες για την αναπαλαίωση και την ανακαίνιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, της ιστορικής Μονής του Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, κράτησαν δύο χρόνια περίπου. Στο χώρο της δημιουργήθηκε και το Πνευματικό Ορθόδοξο Κέντρο Αγίου Γεωργίου Κοντού. Στο εστιατόριο του προσφέρεται το μεσημέρι γεύμα σε εκατοντάδες άνεργους και άστεγους της πόλης που έχουν άμεση ανάγκη.
alt