Προϋποθέσεις ενός ευλογημένου γάμου

Loading...


  Ευλογημένος γάμος κατά τον ιερό Χρυσόστομο είναι όταν τα ζευγάρια νυμφεύονται από μικρή ηλικία πριν τα κυριεύσει το κακό και τα σαρκικά αμαρτήματα. Στις μέρες μας πλέον όσο δύσκολα παντρεύονται τόσο εύκολα χωρίζουν. Ο γάμος αναβάλλεται και αναβάλλεται… ώσπου το ζευγάρι καταλήγει στο χωρισμό. Τα νεαρά ζευγάρια πρέπει να παντρεύονται άμεσα πριν καταπέσουν στην αμαρτία.

Όπως μας συμβουλεύει ο Ιερός Χρυσόστομος και μας προτρέπει να παντρευόμαστε νωρίς, διότι αν το πρόβλημα ήταν ο κίνδυνος των προγαμιαίων σχέσεων, μετά θα είναι ο κίνδυνος των εξωσυζυγικών σχέσεων. Όποιος συνήθιζε πριν το γάμο να πορνεύει τότε θα συνηθίσει και να μοιχεύει. Για να μείνει ένας γάμος άφθαρτος και δυνατός θα πρέπει να υπάρχει αγάπη από τα βάθη της ψυχής και τον δυο. Να είναι ενωμένοι όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά.

 Τα χρήματα ναι μεν θα επιφέρουν την ευτυχία στο σπίτι με τα πλούτη και όλα τα υλικά αγαθά αλλά δεν θα επιφέρουν την εσωτερική ηρεμία και την αγάπη του ζευγαριού. Δυστυχώς όμως πια είναι μια προϋπόθεση σημαντική, ίσως μπορούμε να πούμε πως αυτός είναι και ο λόγος που τα ζευγάρια δεν κρατιούνται ενωμένα, διαλύονται και χάνουν την ψυχική ένωση. Η έλλειψη των χρημάτων τους κάνει να είναι πιο οξύθυμοι και επιθετικοί μεταξύ τους. Όμως με τη πίστη στο θεό και τη προσευχή, τα προβλήματα αυτά αφανίζονται.

 Ετικέτες