Εγκαίνια ιερού ναού στη Θήρα

Συμφώνως προς την προβλεπόμενη Εκκλησιαστική Τάξη και με την δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του νεόδμητου Ιερού Ενοριακού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού Εμπορείου Θήρας, το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφάνιο.

Την παραμονή των Εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον υπό εγκαινισμό Ιερό Ναό τα μαρτυρικά λείψανα των αγίων: ιερομάρτυρος Ελευθερίου, μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης και μάρτυρος Καλλινίκου και τα εναπέθεσε στο Άγιο Δισκάριο επί της Αγίας Τραπέζης, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη, και εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Αρ­χι­ε­ρα­τι­κός Ε­σπε­ρι­νός, με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών και πλήθους πιστών.
Κατά την διάρκεια της Τελετής των Εγκαινίων αλλά και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας παρέστησαν μεταξύ του πολυαρίθμου πλήθους πιστών, που προσήλθαν με κατάνυξη και ευλάβεια για να συμπροσευχηθούν κατά το σπουδαίο αυτό γεγονός, ο οσιολογιώτατος μοναχός π. Σίμων Αγιορείτης, βιογράφος του νεοφανούς Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και η νέα Έπαρχος Θήρας κ. Θεώνη Λειβαδάρου. Κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων επεξηγούσε τα δρώμεναο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και Εφημέριος Εμπορείου Θήρας, πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σιγάλας, με μέριμνα του οποίου οικοδομήθηκε ο πρώτος αυτός ναός ανά τον Ορθόδοξο κόσμο που αφιερώνεται στον άγιο της καρτερίας και της υπομονής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας επαίνεσε τόσο τον άμεσο συνεργάτη του π. Νικόλαο Σιγάλα για την ανοικοδόμηση του νέου ναού και για τη γενικότερη φροντίδα της τελετής, όσο και τον ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Νικόλαο Σπ. Βάλβη δαπάναις του οποίου έγινε η ανοικοδόμηση εις μνήμην της συζύγου του Καλλιόπης.

Ο νέος αυτός ενοριακός ναός θα πανηγυρίζει κατ’ έτος την 4η Ιανουαρίου, μνήμη του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, την 8η Ιουνίου, μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Καλλιόπης, την 12η Σεπτεμβρίου (απόδοση του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου) και την 21η Ιουνίου (επέτειος εγκαινίων Ιερού Ναού). Βασίλειος Ντάγκαλος.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΘΗΡΑ-2.jpg                                                                                       
 
 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΘΗΡΑ-3.jpg                             
 
 

 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΘΗΡΑ-4.jpg                                                               

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΘΗΡΑ-5.jpg