Γενική συνέλευση του Π.Σ.Ι «Κωνσταντίνος ο εξ οικονομων»

Loading...


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές, Τετάρτη 25 Ιουνίου, στην αίθουσα της Ενορίας των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων πόλεως Ρεθύμνης, η 32η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων «Κωνσταντῖνος ὁ ἐξ Οἰκονόμων». Στην Γενική Συνέλευση την οποία φιλοξένησε αυτή τη χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, συμμετείχαν εν ενεργεία  και συνταξιούχοι Ιεροδιδάσκαλοι.

Πριν από τη Γενική Συνέλευση προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης καί Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, με τη συμμετοχή Ιεροδιδασκάλων. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων μελών του Συνδέσμου.

Ο Επίσκοπος απευθυνόμενος στους Ιεροδιδασκάλους, τους καλωσόρισε στο όμορφο Ρέθυμνο και εξήρε τη διαχρονική προσφορά τους στην παιδεία του Γένους μας, ως μία σημαντική παράμετρο της συνολικής προσφοράς της Εκκλησίας στο λαό μας. Εξέφρασε ακόμη την χαρά του που τα μέλη του Πανελληνίου συνδέσμου ιεροδιδασκάλων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Προέδρου τους Πρωτ. Σωκράτη Ξενικάκη, εφημερίου του ιερού ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων. Τους ευχαρίστησε επίσης που επέλεξαν το Ρέθυμνο ως τόπο διεξαγωγής της ετήσιας Συνέλευσής τους, η οποία σημειωτέον πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη για πρώτη φορά στην ιστορία του Συνδέσμου.

 Ετικέτες