Υλικά συνταγής
1½ κιλό πατάτες
1 συσκευασία χυμό ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
5-6 κόκκοι μπαχάρι
1 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. κανέλα
κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
Διαδικασία συνταγής
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει όχι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να λαδωθούν όλες.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και συμπληρώνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζονται ίσα-ίσα οι πατάτες.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να γίνει η σάλτσα τους πηχτή.
Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές.