Βολοκολάμσκ Αντώνιος: Αφίχθη στο Μπουένος Άιρες για να συμμετάσχει σε στρογγυλή τράπεζα αφιερωμένη στο εκκλησιαστικό έργο μεταξύ ομογενών

Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου αφίχθη στις 6 Φεβρουαρίου 2023 στην πρωτεύουσα της Αργεντινής προκειμένου να συμμετάσχει σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και οι συμπατριώτες: Η πείρα της συνεργασίας στις χώρες της Λατινικής Αμερικής», η οποία πραγματοποιείται κατά το διήμερο 7-8 Φεβρουαρίου.

Τον πρόεδρο του ΤΕΕΣ συνοδεύει αντιπροσωπεία του συνοδικού Τμήματος, αποτελούμενη από τον αναπληρωτή πρόεδρο πρωθιερέα Νικόλαο Λισενιούκ, τον γραμματέα επί υποθέσεων απώτερου εξωτερικού πρωθιερέα Σέργιο Ζβοναριόφ και τον βοηθό του προέδρου του ΤΕΕΣ ιερέα Αλέξανδρο Γερσόφ.

Στον αερολιμένα του Μπουένος Άιρες την εκκλησιαστική αντιπροσωπεία από τη Μόσχα υποδέχθηκαν ο επίσκοπος Αργεντινής και Νοτίου Αμερικής Λεωνίδας, ο πρεσβευτής σύμβουλος της ρωσικής Πρεσβείας Ντ. Ντιατσκόφ κ.ά.

Οι στρογγυλές τράπεζες, που είναι αφιερωμένες στους Ρώσους ομογενείς, διεξάγονται από το 2009 σε διάφορες περιοχές της υφηλίου. Συνολικά έχουν διεξαχθεί δέκα περιφερειακές συναντήσεις. Η παρούσα συνάντηση είναι η ενδέκατη στη σειρά και η δεύτερη στη λατινοαμερικανική ήπειρο. Η πρώτη στρογγυλή τράπεζα πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Αργεντινής το 2010.