Θεοφάνεια στα παγωμένα νερά της Σιβηρίας ( ΕΙΚΟΝΕΣ)

Loading...


ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – του Θωμά Αναστασιάδη
Στην κεντρική Σιβηρία όπου τα Ουράλια όρη μαζί με τον ομώνυμο ποταμό, αποτελούν τα φυσικά σύνορα που χωρίζουν την Ευρώπη από την Ασία, επικρατούν τον χειμώνα συνθήκες ακραίου ψύχους.

Εδώ βρίσκεται η Κομητεία των Ουραλίων με πρωτεύουσα την Αικατερινούπολη ( Екатеринбург),η 4η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, η οποία είναι έδρα της Μητρόπολης Αικατερινούπολης & Βερχοτούριας με Μητροπολίτη τον σεβ/το κ.Κύριλλο. Στην δικαιοδοσία της υπάγονται άλλες 4 εκκλησιαστικές επαρχίες.

Η επισκοπή Νιζνιταγκίσκης υπό τον Θεοφ/το κ.Ευγένιο, η επισκοπή Καμένσκαγια υπό τον Θεοφ/το κ Μεθόδιο, η επισκοπή Σερόφσκας υπό τον Θεοφ/το κ.Αλέξιο και η επισκοπή Αλαπαέβου υπό τον Θεοφ/το κ.Λεωνίδα.

Διαβάστε εδώ:  Στο Μονακό για τα Θεοφάνεια ο Γαλλίας Εμμανουήλ

Και στις πέντε επαρχίες, τελέστηκε στις 19 Ιανουαρίου σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο, ο Αγιασμός των υδάτων σε λίμνες και ποτάμια, όπου έσπασαν τους πάγους για να φανεί το παγωμένο νερό. Έκαναν δηλαδή, κατά το κοινώς λεγόμενο, μια τρύπα στο νερό, όπου οι Αρχιερείς έριξαν τον Τίμιο Σταυρό και αγιάστηκαν τα ύδατα. Μερικοί παράτολμοι πιστοί βούτηξαν κι όλας.

Τουτ’ αυτό έγινε και στις γυναικείες φυλακές στην πόλη Νίζνι Ταγκίλ (400 χιλ. κατοίκων), όπου οι κρατούμενες έλαβαν ενεργό μέρος στην Λειτουργία των Θεοφανίων και στον αγιασμό των υδάτων. Ο μόνος άνδρας που “παραβρέθηκε” στην τελετή, ήταν ο ιερέας.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr