Θεία Λειτουργία στα Σλαβονικά την εορτή των Φώτων στο Βουκουρέστι

Loading...


Θεία Λειτουργία και τελετή του Μεγάλου Αγιασμού Υδάτων στην Εκκκλησιαστική Σλαβονική γλώσσα ετελέσθη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βουκουρεστίου, την εορτή των Θεοφανίων, στις 19 Ιανουαρίου 2013. Τη Λειτουργία τέλεσε ο ιερομόναχος Στέφανος Ηγκούμνωφ, στέλεχος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος αφίχθη στη Ρουμανική πρωτεύουσα με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας Δανιήλ και την εντολή του Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος, Προέδρου του ΤΕΕΣ.

Επίσης συλλειτούργσαν ο Προϊστάμενος του Ναού ιερέας Βλαδίμηρος Βλαΐκου και άλλοι κληρικοί της Ρουμανικής Εκκλησίας. Προσευχόμενοι παρέστησαν στελέχη της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Ρουμανία, πολυάριθμη Ρωσόφωνη κοινότητα του Βουκουρεστίου και των γύρω πόλεων.

Την παραμονή τον ιερομόναχο Στέφανο δέχθηκε σε ακρόαση ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ στην κατοικία του στο Βουκουρέστι. Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την αγάπη του απέναντι στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και τον αδλεφό του Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο, τόνισε τη θετική δυναμική στις σχέσεις μεταξύ των δυο Εκκλησιών τα τελευταία.

Ο ιερομόναχος Στέφανος εκ μέρους των Ρωσόφωνων πιστών της Ρουμανίας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη για την πατρική του φροντίδα και το  ενδιαφέρον για την κοινότητα.