Συνεδρία της Υποεπιτροπής Θεολογίας και Θεολογικής Μορφώσεως υπό του Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα

Loading...


Στις 3 Οκτωβρίου 2018 συνήλθε σε συνεδρία η Υποεπιτροπή Θεολογίας και Θεολογικής Μορφώσεως της Διασυνοδικής Επιτροπής στο Θεολογικό Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Προέδρου της Επιτροπής, του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, της Συνοδικής Βιβλικής Θεολογικής Επιτροπής, Πρυτάνεως του Θεολογικού Ινστιτούτου.

Στην αρχή της συνεδριάσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας ανακοίνωσε την ημερήσια διάταξη ενώ στη συνέχεια παρουσιάσθησαν εισηγήσεις σχετικά με την πορεία εργασίας των διαφόρων κειμένων.

Ο Ιερέας Ρωμανός Ταράμπριν παρουσίασε σχέδιο κειμένου «Ηθικά προβλήματα που προκύπτουν από τη μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποιήσως».

Κατόπιν συζητήσεως αποφασίσθηκε η παραπομπή του σχεδίου κειμένου στη Γραμματεία Διασυνοδικής Επιτροπή διά τα περαιτέρω.

Ο Ιερομόναχος Στέφανος Ηγκούμνωφ ενημέρωσε για την πορεία επεξεργασίας κειμένου «Τιμή των ιερών λειψάνων στην Ορθόδοξη Εκκλησία».

Η συνεδρία ενέκρινε τη σύνθεση των ομάδων εργασίας των κειμένων: «Η Ορθόδοξη προσέγγιση των αιτιών του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας» και «Στάση έναντι της πράξεως του εξορκισμού σήμερα».tilegrafima.gr