Συνάντηση του Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος με το Διευθυντή της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ

Loading...


Με τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ Δρ. James H. Billington πραγματοποίησε τη συνάντησή του στους χώρους του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του ΤΕΕΣ.

Επίσης συμμετείχαν ο Υπεύθυνος του Τμήματος Σλαβικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου τωνΗΠΑ κ. Γκράντ Χάρρις, ο πρώτος Γραμματέας της Πρεσβείας των ΗΠΑ κ. Πάτρικ Χορν, η Διευθύντρια της Πανρωσικής Βιβλιοθήκης Ξένης Λογοτεχνίας κα Ε. Γκένιγιεβα, ο Διευθυντής της αντιπροσωπείας του κέντρου «Ανοιχτός κόσμος» στη Ρωσίας κ. Α. Χιλακώφ και ο κ. Μ. Παλάθιο, στέλεχος της Γραμματείας του ΤΕΕΣ επί των υποθέσεων εξωτερικού.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας καλοσώρισε θερμά τον Δρ. Billington. Απαντώντας στις ερωτήσεις του ο Σεβασμιώτατος τον ενημέρωσε για τη σύγχρονη θέση της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, την πρόοδο του μοναχικού πολιτεύματος, τη δράση των θεολογικών σχολών του Πατριαρχείου Μόσχας και ειδικότερα του υπό τη διεύθυνσή του Πανεκκλησιαστικού Τμήματος Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος.

Από την πλευρά του ο κ. James H. Billington ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Ιλαρίωνα για τη συνάντηση και ζήτησε να διαβιβάσει τις ευχές του στον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο. Ο επιστήμονας πληροφόρησε τον Πρόεδρο του ΤΕΕΣ για συλλογές ρωσόγλωσσων βιβλίων της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ και το υπό την αιγίδα της νομοθετικής εξουσίας των ΗΠΑ πρόγραμμα «Ανοιχτός κόσμος», στα πλαίσια του οποίου χιλιάδες νέοι Ρώσοι πραγματοποίησαν ταξίδα γνωριμίας στις ΗΠΑ.

Μετά το τέλος της συναντήσεως ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ προσέφερε ενθύμια στον Δρ. James H. Billington.