Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ναροφομίνσκ Ιουστινιανού με τον Πρωθιεράρχη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Αργεντινής

Loading...


Συνάντηση του προσωρινώς ποιμενάρχου της επαρχίας Αργεντινής και Μπουενός Άιρες του Πατριαρχείου Μόσχας Αρχιεπισκόπου Ναροφονίμσκ Ιουστινιανού με τον Καρδινάλιο Χόρχε Μάριο Μπεργκογκλίο πραγματοποιήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2012 στην έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Αργεντινής παρά τον Καθεδρικό Ναό Μπουενός Άιρες.

Επίσης παρέστη και ο Πρωτοσύγκελος της επαρχίας Αργεντινής Ηγούμενος Παύλος Χοχλώφ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστινιανός μοιράσθηκε τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη στην Αργεντινή, ενημέρωσε για τη σύγχρονη κατάσταση των ενοριών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στη χώρα αυτή. Επίσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Καρδινάλιο για την υποστήριξη της οργάνωσης της εκθέσεως των ρωσικών εικόνων, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13 και 19 Δεκεμβρίου ε.ε. στο Ρωμαιοκαθολικό Πανεπιστήμιο Μπουενός Άιρες.

Ακόμα συζητήθηκαν διάφορα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και ειδικά σχετικά με την παιδεία.

Περαίνων ο Αρχιεπίσκοπος Ιουστινιανός ευχήθηκε τον μονσενιόρ Χόρχε για τα Χριστούγεννα και του προσέφερε μια εικόνα του Σωτήρος.Από την πλευρά του ο Καρδινάλιος ευχαρίστησε για την επίσκεψη και επιβεβαίωσε για τη φιλική του διάθεση απέναντι στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας. Σε ανάμνηση της συναντήσεως προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Ιουστινιανό ένα λεύκωμα για το Ρωμαιοκαθολικό Ναό Μπουενός Άιρες.